Et fiyatlarını oteller yükseltecek

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği Başkanı Ahmet Yücesan, "Bu yıl 40 milyon turistin gelmesi bekleniyor. İçeride bu ihtiyacı karşılayacak et yok. Oteller, zincir marketlerle toplu alım için sözleşme yapıyor. 32-33 Lira olarak seyreden fiyatların, 37-38 Lira'ya çıkması durumunda, hükûmet, müdahale alımı yaparak fiyatları aşağıya çekebilir” dedi.

19/01/2020 22:20
Et fiyatlarını oteller yükseltecek

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği Başkanı Ahmet Yücesan, et fiyatlarının önümüzdeki birkaç ay içinde artmasını beklediklerini söyledi. Türkiye'de yer alan haberde Yücesan “Marta kadar çok büyük değişiklik olmaz ama daha sonra fiyatlar yükselmeye başlar. Ramazan ayı ve ardından yaz sezonu var.

Bu yıl 40 milyon turistin gelmesi bekleniyor. İçeride bu ihtiyacı karşılayacak et yok. Oteller, zincir marketlerle toplu alım için sözleşme yapıyor. 32-33 lira olarak seyreden fiyatların, 37-38 liraya çıkması durumunda, hükûmet, müdahale alımı yaparak fiyatları aşağıya çekebilir” dedi.

ÜRETİCİ KÜSMESİN

Yüksek et fiyatlarını doğru bulmadıklarını belirten Ahmet Yücesan “Düşük olmasını da istemiyoruz. Etin kilosunun 37-38 TL bandında olması gerekiyor. Üreticinin de kazanacağı makul fiyatlar bunlar. Yoksa yurt dışına bağlı kalırız. Paramızla alacak et bulamayız. Biz eti yurt içinden almak istiyoruz. Üretici de emeğinin karşılığını almalı” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.