Erzurum’dan, İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi...

İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi Eylem Planı kapsamında Kiev, Moskova, Petersburg, Bakü, Varşova ve Tiflis'ten aralarında tur operatörleri, gazeteciler ve acente yetkililerinin bulunduğu 40 kişilik heyet, Erzurum'a gelecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Erzurum’dan, İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi...

İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi Eylem Planı kapsamında Kiev, Moskova, Petersburg, Bakü, Varşova ve Tiflis'ten aralarında tur operatörleri, gazeteciler ve acente yetkililerinin bulunduğu 40 kişilik heyet, Erzurum'a gelecek.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Tanıtım ve İş Birliği Birim Başkanı Talha Bekir Özmen, farklı ülkelerden 6 kentten gelecek olan heyetin 18-21 Şubat tarihleri arasında Erzurum'da olacağını söyledi. KUDAKA tarafından hazırlanan plan kapsamında daha önce Erzurum'a, Polonya ve Avusturya'dan heyetin geldiğini anımsatan Özmen, şöyle konuştu:

"Yapılan tanıtımlar ve ikili görüşmelerin ardından kente gelen heyetler turizmin gelişmesinde önemli rol oynuyor. Henüz yolun başında olmamıza rağmen önemli bir mesafe aldığımızı gördük. Polonya ile Avusturyalı heyetin devamında Erzurum'a Kiev, Moskova, Petersburg, Bakü, Varşova ve Tiflis'ten heyet gelecek. KUDAKA tarafından başlatılan tanıtımlar sayesinde bölgenin gelecekteki turizm potansiyelinde önemli bir artış olacağına inanıyoruz. KUDAKA yönetim kurulu Nisan ayında ise İspanya'ya giderek burada tanıtım çalışmaları ve ikili görüşmeler yapacak."

Özmen, gelen heyetin arasında medya mensuplarının olmasının kayak merkezlerinin ve kentin tarihi dokusunun tanıtımında önemli bir rol oynadığını söyledi. Polonya'da devlet radyosunda düzenlenen programda, Erzurum'a çok sayıda övgü yapıldığını anlatan Özmen, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz hafta Varşova'da katıldığımız radyo programında Erzurum ile Bulgaristan'ın bir kentinin kıyaslamasını yaptılar. Karşılaştırmada şunu gördük. 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ile Erzurum gerçekten çok iyi tanınmış. Sadece kış sporları merkezi değil kış turizm merkezi olduğumuzu da burada görmüş olduk. Programın moderatörü Erzurum'a gelen Polonyalı heyetin arasında yer alan gazetecilerden birisiydi.

O moderatör, 'Erzurum, Alpler olma yolunda hızla ilerliyor' şeklinde sözleri tanıtımların ne kadar başarılı olduğunu ortaya çıkardı. Varşova'da, Türkiye'de böyle bir kayak merkezinin bulunduğundan haberdar olmadıklarını söylediklerinde bizim bugüne kadar tanıtımda yeterli olamadığımızı da anladık."
 
"Özel sektör işin içine dahil olmalı"...
 
Özmen, Erzurum'daki kayak merkezlerinin özelleştirme kararının turizm için büyük bir kazanç sağlayacağını söyledi. KUDAKA ve resmi kurumlar tarafından yapılan tanıtımların bir yere kadar devam edeceğine vurgu yapan Özmen, konuşmasını şöyle tamamladı:
 
"Polonya'da yapılan radyo programında bir eksiğimizi öğrendik. Burada onları karşılayacak bir tur operatörünün olmadığını, bunun önemli bir sorun teşkil ettiğini dile getirdiler. Böyle bir eksikliğimiz var, bu büyük bir eksiklik.
 
Buraya gelenler kendilerini karşılayacak bir tur operatörü arıyorlar. İşin içine özel sektörleri sokmamız lazım. Eğer özel sektörleri içine sokarsak turizm potansiyeli farklı olur. Biz tanıtımları bir yere kadar yaparız ama işi satışa sunacak olan tur operatörleri ve acentelerdir. İşin satış kısmı çok önemli bu konuda eksikliklerimiz var." (HT)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.