En yetkili ağızdan rahatlatan açıklama

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’nin rakiplerinden açık arayla Rusların yıl boyunca tercih ettikleri tatil destinasyonu olduğunu, otellerde konaklama vergisi uygulamasının talebi etkilemesi olasılığının düşük olduğunu belirtti.

12/12/2019 11:22
En yetkili ağızdan rahatlatan açıklama

2019 turizm yılının sonuçlarını değerlendiren Lomidze, Türkiye’nin liderliğini koruyarak Rusların yıl boyunca tercih ettikleri tatil destinasyonu olduğunu, otellerde konaklama vergisi uygulamasının talebi etkilemesi olasılığının düşük olduğunu ifade etti.

Lomidze, “Yurtdışı turizminde çeşitli destinasyonlarda yüzde 5 ile 20 arasında artış görüyoruz. Lider ülkeler değişmedi. Yılsonuna doğru yaklaşık olarak 6 milyon Rus vatandaşını ağırlayacak olan Türkiye lider konumunda, bu kişilerin büyük bir çoğunluğu, tur şirketlerinin müşterilerinden oluşuyor” diye konuştu.

Rusya’nın 7 kentinden İstanbul charter turlarının doluluk oranı çok iyi

Türkiye’nin yıl boyunca seçilen tatil destinasyonu olduğunu söyleyen Lomidze, satışların kasım ayına kadar uzanan plaj turları ile sınırlı olmadığına, ayrıca ara sezonlardaki gezi ve yılbaşı turlarının da satıldığına dikkat çekti. Sputnnik'te yer alan habere göre Maya Lomidze, “Rusya’nın 7 kentinden İstanbul charter turlarının doluluk oranı çok iyi. Türkiye, kış mevsimindeki turistlerin artması sayesinde (Rusya’nın) yurtdışı turizmindeki payını büyüttü, artış yaklaşık yüzde 15 oldu” dedi.

Dış ülkelerden karşılaştırılabilir turist akışının olmadığını ve en yakın rakiplerin açık ara geride kaldıklarını vurgulayan Lomidze, “Türkiye’den sonra ikinci sırada, 1 milyon küsur turist ağırlayacak olan İtalya var. İspanya ve Tayland da yaklaşık o sayıda turisti konuk edecek, Yunanistan’ın turistleri ise 1 milyona ulaşamayacak. İtalya ise hem organize, hem de bireysel turist bazında büyüme hızı bakımından lider” ifadelerini kullandı.

Rus turistlerin Türkiye’ye ilgisinin azaldığını gösteren veri yok

Türkiye’de 1 Nisan 2020’den itibaren otellerde, oda fiyatının yüzde 2’si oranında konaklama vergisinin getirilmesinin talebi olumsuz etkileme olasılığının düşük olduğunu düşünen Lomidze, Rus turistlerin Türkiye’ye ilgisinin azaldığını gösteren veri olmadığını ifade etti.

Yurtdışında yılbaşı tatili için sunulan tüm ucuz alternatiflerin şimdiden tükendiğini belirten Lomidze, popüler destinasyonlara yapılan bu kategorideki turlarının kişi başı ortalama fiyatının 70-75 Bin Ruble (1.100-1.180 Dolar) olduğu, bunun yanı sıra Türkiye’de yılbaşı tatilinin 470 Dolara yapılabilirken Dominik Cumhuriyeti ya da Sri Lanka’da ise yaklaşık 1.400 Dolar'dan başladığı bilgisini verdi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.