Emitt kamu ve özel sektör işbirliğinin başarısız bir örneği
Yüksel İstanbul Yenikapı Hotel Genel Müdürü İlhan Erer, dün sona eren Emitt Fuarı hakkında açıklamalarda bulundu. Erer, "Emitt Turizm Fuarı, kamu ve özel sektör ortak çalışmasının başarışız bir örneği oldu" dedi.

Fuarın enerjisinin geçmiş yıllara oranla bu yıl düşük olduğunu söyleyen Yüksel İstanbul Yenikapı Hotel Genel Müdürü İlhan Erer, "Bu yıl stant yerleşiminde ve koordinasyonunda destinasyon odaklı tanıtım uygulaması yapıldı. Ben bu uygulamayı başarılı bulmadım.
Emitt Turizm Fuarı, kamu ve özel sektör ortak çalışmasının başarışız bir örneği oldu. Fuarın enerjisi çok düşüktü. Herkeste bir düşünce almış gitmişti. Bu enerji düşüklüğü; hem katılımcılarda hem ziyaretçilerde hissedildi. Katılımcı anlamında da çok zayıf görüntü vardı. Nerde o eskiden yaşadığımız heyecanlı Emitt fuarları, nerde bu yılki fuar?" dedi.
Fuarın sönük geçmesini, iyi hazırlanmamış olmasına bağlayan Erer, "TÜRSAB nerede diye sormadan edemiyorum" diye konuştu.
''AVRUPA TÜRK TURİZMİ İÇİN MİHENK TAŞI''
"Avrupa pazarı Türk turizmi için çok önemli. Sektörün çıkışı bu pazar ile oldu. Avrupa pazarı Türk turizmi için mihenk taşıdır. Çalışmalarımız bu pazarda daha da artmalı. Tüm pazardaki partnerlerimiz de, her koşulda yanımızda olduklarını Emitt'te bize hissettirmeli. Ama ne yazık ki bu yıl böyle olmadı" diyen İlhan Erer, Turizm Bakanlığı'nı Emitt'in eski gücüne kavuşması için göreve davet etti.
Acentelere de çağrıda bulunan Erer, "İmaj anlamında daha etkili çalışmalar yapılmalı diye düşünüyorum. Bunun yanı sıra, acentalara 'Artık düşük fiyatların peşinde koşmayalım, yüksek fiyatları hedefleyelim ve kaliteli hizmentin peşinde olalım' çağrısında bulunuyorum.
Hep birlikte eski gücümüzü tekrar kazanalım. 2018'de Ortadoğu Pazarı'nın iyi geçeceği izlenimini alıyoruz. Otelci olarak talebimiz, piyasalara düşük fiyatlarla çıkılmamasıdır. 2018'in kazanç yılı olmasını istiyoruz" dedi.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: