Dünyaca ünlü yıldızın kaldığı oteli kundakladılar

Şili'de düzenlenen bir müzik festivalinde göstericiler festivale tepki gösterdi. Göstericilerin bu tepkisi kaosa neden oldu. Ricky Martin'in kaldığı oteli de yakmaya çalıştılar.

25/02/2020 11:26
Dünyaca ünlü yıldızın kaldığı oteli kundakladılar

Festivalde sokaklara dökülen protestocular polisle çatışarak ülkede kaosa neden oldu. Otelin önünde 8 araç yakılırken 23 kişi yaralandı. Şili'de bir süredir devam eden ancak kısa bir zaman önce durulan protestolar, Vina Del Mar şehrindeki düzenlenecek olan müzik festivali sonrası yeniden alevlendi.

Festivalin yapıldığı Vergara Meydanın üç blok uzağında bir araya gelen protestocular, festival alanına yürüdüler ve güvenlik alanında bulunan polislerle çatıştı. Bölgegündem'de yer alan habere göre, çatışmada 8 araç yakılırken, 23 kişi de yaralandı.

PROTESTOCULAR AYAKLANDI

Ülkede eğitim, sağlık, halk güvenliği gibi ihtiyaçların giderilmeden festival düzenlenmesi halkı ayaklandırdı. İhtiyaçlar giderilmeden festival düzenlenmesine tepki gösteren protestocular, "Hükümet bu festivale, 'ülkede durum normal' demek için izin verdi. Ancak öyle değil" dedi

"HAK ETTİĞİNİZİ TALEP EDİN"

Vina Del Mar Belediye Başkanı Virginia Reginato ise yaralı veya tutuklu sayısına ilişkin resmi bir açıklamada bulunmazken, koruma ve güvenlik önlemlerinin iki katına çıkacağı bilgisini verdi. Festivalin ilk gününde sahne alan Ricky Martin, "Her zaman barış içinde olun ama asla susmadan, hak ettiğinizi talep edin" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.