Dört yıl daha Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreterliği yapacak

Dünya Turizm Örgütü UNWTO, Madrid'te bir araya gelerek, genel sekreter Zurab Pololikashvili´yi yeniden aynı göreve seçti.

20/01/2021 15:39
Dört yıl daha Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreterliği yapacak

UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, dört yıl daha görevinde kalacak. Madrid'te toplanan UNWTO Yürütme Kurulu, 2022 – 2025 dönemi için, gizli bir oylama gerçekleştirdi. Oyların yüzde 76'sını alan Pololikashvili, bir dönem daha UNWTO Genel Sekreteri olarak görev yapacak.

Bununla birlikte Bahrain tarafından aday olarak gösterilen Shaikha Mai bint Mohammed Al Khalifa, seçimi kaybetti. Tourexpi'nin haberine göre, seçim kampanyasını hem ilk görev sırasında gerçekleştirdiği yenilikçi kurumsal reformlarına hem de global pandemi sırasında gösterdiği etkili liderliğine dayandıran Pololikashvili, UNWTO'nun siyasi çizgisini de etkili bir şekilde belirlemeyi başarmıştı.

Pololikashvili, sosyal medya hesabından destek verenlere teşekkür etti

İspanya'nın başkenti Madrid'te hem İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, hem de kral Felipe VI'nın desteğini alan Pololikashvili'nin uluslarlarası turizmin pandemi sonrasında yeniden başlamasına etkili bir şekilde destek vermesi bekleniyor.

İlk olarak 2017 yılında UNWTO Genel Sekreteri olan Pololikashvili , sosyal medya hesabından destek verenlere teşekkür etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.