Dizi ve filmlerin turizme etkisi nelerdir?

Uluslararası turizm aktörlerinin buluştuğu, 22 il ve 5 ülkeden 500 katılımcının yer aldığı, 58 ülkeden ziyaretçilerin ağırlandığı Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi’nin ikinci günü, birbirinden değerli paneller ile turizmin geleceğine ışık tuttu.

04/12/2021 10:51
Dizi ve filmlerin turizme etkisi nelerdir?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve karavancılarla birlikte yaktığı kamp ateşi sonrasında organizasyonun ikinci günüde TTI Outdoor Fuar alanını ziyaret etti.

Seyahat acentası ve sektör temsilcileriyle gün boyunca bir araya gelen TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, turizmin geleceği için ortak akılla iş birliğine hazır olduklarının sinyallerini verdi.

Ünlü Oyuncu İrem Sak: Dizi ve Filmlerin Turizme Etkisi Hakkında Tecrübelerini Paylaştı

Fuarda öğlen saatlerinde düzenlenen ‘’Yeni Nesil Dizi ve Filmlerin Turizme Etkisi’’ söyleşisine ilgi yoğundu. TÜRSAB Incoming Turizmi İhtisas Başkanı Aylin Özsavaş’ın moderatörlüğünde B Fuaye Açılış Sahnesi’nde düzenlenen panelde TÜRSAK Vakfı Başkanı Cemal Okan, TESİYAP Genel Sekreteri Burhan Gün ve Oyuncu İrem Sak, son yıllarda turizm tanıtım faaliyetlerinin odak noktası olan yeni nesil dizi ve filmlerin sektöre nasıl katkı sağladığı konusunda merak edilenleri dile getirdi.

Katılımcılara pandemi sonrası dünyada yeni iletişim ve iş bağlantıları kurma imkânı sunan fuarın ikinci gününde düzenlenen ‘’Film Setinde Acentenin Ne İşi Var?’’ paneli Sinema İzmir Proje Ortağı Yusuf Saygı’nın moderatörlüğünde gerçekleşti.

Söyleşide Yönetmen, Yapımcı ve Oyuncu Ezel Akay, Senarist Levent Kazak, Yapımcı/ AZ Celtic Films Kurucu Ortağı Zeynep Santıroğlu Sutherland ve Travelzone Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öztürk, dizi ve filmlerin turizmle arasındaki güçlü bağın temelleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

TÜRSAB Sağlık Turizmi İhtisas Başkan Yardımcısı Ali Rıfat Peşkircioğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı ‘’Sağlık Turizmi Politikaları, Türleri ve Seyahat Acentelerinin Rolü’’ panelinde ise, İzmir Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Bülent Cinel, Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Funda Oduncuoğlu, ABC Sağlık Hizmetleri Kurucu Ortağı Dr. Alpaslan Coşkun ve Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahu Yazıcı Ayyıldız, dünyanın en önemi sağlık turizmi destinasyonlarından biri olan ülkemizin bu alandaki son gelişmelerini paylaştı.

Dünyanın ilk Cittaslow Metropol pilot kenti İzmir!

Cittaslow Metropol Proje Koordinatörü Bülent Köstem, İzmir’i Cittaslow ünvanlıyla buluşturmak için yürütülen çalışmaları; geliştirilecek ve uygulanacak olan projeleri İzmir Sahnesi’nde turizmcilere aktardı. 

Ülkemizin Eşsiz Lezzetleri ile Mutfağımızın Tanıtım Faaliyetleri Üzerine Önemli Bilgiler Paylaşıldı.

TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Ömer Kartın’ın moderatörlüğünde düzenlenen ‘Gastronomi Turizminin Gelişimi, Nereden Nereye Gidiyor?’ panelinde, İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. İlkay Gök, Tarsus Slow Food Sözcüsü ve Tarsus Ticaret Sanayi Odası Gastronomi Komitesi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Maestro Hotel Executive Chef’i Aydın Demir ve Slow Food Halfeti Temsilcisi Nihat Özdal, gastronomi turizmini geliştirmek ve turizmcilere yeni fırsatlar sunmak üzere değerlendirmelerde bulundu.

Teknoloji ve Turizm, TTI Tech Sahnesi’nde Konuşuldu

Klasik Otomobiller Sergisi ve Şanlıurfa Haleplibahçe Mozaik Sergisi’nin yanı sıra, online dağıtım ve yeni pazarlara açılma stratejileri, oteller için global ödeme platformları, büyüyen platformlarda online platformların gücü, şehir otellerinde pratik otel yönetimi, havayollarında dijitalleşme ve yeni trendler, veriyi gelire dönüştürme teknikleri gibi konular da ‘TTI Tech Stage’ alanında ele alındı.

‘Küresel Trendler ve Türk Turizmi İçin Fırsatlar’ sunumu ile HotelRunner Otellerden Sorumlu Satış ve İş Geliştirme Direktörü Cihan Coşkuntuncel, ‘Turizm Sektöründe Dijital Medyanın ve KVKK’nın Önemi’ sunumu ile İDA Danışmanlık Kurucusu Uğursal Uğur ve ‘Yeni Nesil Misafir İlişkileri ve CRM Çözümleri’ sunumu ile İciTech Danışmanı Gökhan Mercanoğlu, TTI Tech Sahnesi’nde turizmde dijital dönüşümün dönüm noktalarını paylaştı.

İzmir’in Tüm Kültür, Tarih, Gastronomi,

Kırsal ve Doğa Destinasyonları ‘İzmiras Rotaları’ Adıyla Birbirine Bağlanıyor

Fuarın ikinci gününde son olarak İzMiras Koordinatörü Sinem Soygül, yerli ve yabancı turistler için nitelikli bir seyahat deneyimi sunan rota paylaşımlarını İzmir Sahnesi’nde katılımcılarla paylaştı. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, 4 Aralık Cumartesi günü de turizm ve teknoloji konularının kesiştiği, dünyadaki son gelişmelerden haberdar eden misyonuyla sektör temsilcilerine ışık tutmaya devam edecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.