Deprem havalimanı ve otelleri de vurdu... Malatya, Hatay ve Adıyaman’da oteller çöktü

Türkiye, 6 Şubat sabahına bir deprem felaketi haberiyle uyandı. Kahramanmaraş merkezli 7,4 büyüklüğündeki depremde yüzlerce binanın yerle bir olduğu, göçük altında çok sayıda yurttaşın bulunduğu belirtiliyor. Bölgelerden gelen haberlere göre, Malatya, Hatay ve Adıyaman’da oteller de yıkıldı.

06/02/2023 12:03
Deprem havalimanı ve otelleri de vurdu... Malatya, Hatay ve Adıyaman’da oteller çöktü

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğündeki depremden etkilenen Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Alice Otel depremde yıkıldı. Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş dışında etkilenen illerden Hatay'da bir otel binası çöktü. Binada arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor.

10 ilimizi etkileyen 7.4 büyüklüğündeki sarsıntı sonrası Hatay'da Havalimanı pistinde enine doğru büyük yarıklar oluştu. İnternete düşen görüntülerde asfaltın kalktığı da göze çarptı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de büyük yıkıma neden oldu.

HAVALİMANI PİSTİ ENİNE DOĞRU YARILDI

Hatay'da havalimanı pistinde de büyük tahribat oluştu. Hatay Havalimanı'nın pistinin enine doğru yarıldığı, asfaltın kalktığı görüldü.

"HATAY HAVALİMANI UÇUŞA KAPATILDI"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay Havalimanı'nın uçuşa kapatıldığını açıklarken "Maraş ve Antep'i de sivil uçuşlara kapatmış durumdayız" diye konuştu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.