Deprem denetimine, 2 ay sonraya randevu...

Adam & Eve oteli sahibi Talha Görgülü, Van depreminden sonra otelinin denetlenmesi için kamu kurumlarına başvurduklarını ama iki ay sonraya gün verildiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Deprem denetimine, 2 ay sonraya randevu...

TÜRSAB 2. Başkanı ve Kayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, Van depreminde yıkılan otellerin turizm belgeli olmadığını belirterek, “Van turizmde çok ciddi ivme kazanmıştı. Ekimde Van’da yaptığımız fuar çok iyi geçmişti. İran ve Ortadoğu’dan ilgi görüyordu” diye konuştu.

Adam & Eve Oteli’nin de sahibi olan Görgülü, “Türkiye’de 1999 depreminden sonra yapılan otellerde sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Mesela, biz Adam & Eve’i 9.5 şiddetinde depremden bile zarar görmeyecek şekilde inşaa ettik. Buna rağmen Van depreminden sonra ‘Lütfen gelin otelimizi ve işyerimizi denetleyin’ dedik. İki ay sonrasına gün verdiler” dedi.
 
1 Milyar Dolar ciro...
 
Görgülü, Kayı Group’u olarak bu yılı 1 milyar dolar ciro ile kapatacaklarını belirterek, “Yüzde 10 büyüme sağladık. 1 milyon turisti Türkiye’ye getirdik. Gelecek yıl yüzde 10-15 büyüme ile, 1.2 milyon turist ve 1 milyar doların üstünde ciro hedefliyoruz” dedi.

 

‘Sky İç hatlarda arz patlamasına dayanamadı’

Sky Havayolları’yla şubat ayında yurtiçi tarifeli uçuşa başladıktan sonra ağustosta bu faaliyete son vermelerine ilişkin olarak Talha Görgülü, “Sky Havayolları iç hatlara başladıktan sonra 6 ayda 450 bin yolcuyu taşıdık. Çok iyi hizmet vererek, bu rekabet ortamında kalamayacağımızı anladık. Bu kadar çok arz artışı olacağını hesap etmemiştim” dedi. (Nevin Donat)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.