Daru Sultan Hotel'de, sultanlara layık hizmet...

Dünyanın gerdanı İstanbul Boğazı’nda, omuzu Galata’ya yüzü Haliç’e dönük yaşayan, Levanten Mimari’nin son iki binasından birinde hayat geçen Daru Sultan, sultanlara layık bir otel olarak hizmet veriyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Daru Sultan Hotel'de, sultanlara layık hizmet...

DaruSultan Hotel, tarihle iç içe geçmiş konumu, esin kaynağı Osmanlı sultanları olan ve her biri farklı konsepte sahip odaları, teknolojik donanımı geçmişi günümüze taşıyor.

Süper Grup tarafından İstanbul Beyoğlu’nda hayata geçirilen ve ismi “Sultanların mekanı” anlamına gelen Daru Sultan, her katında zamana yön veren bir Osmanlı sultanının dünyasını yansıtıyor. Levanten mimarinin son iki örneğinden biri olan DaruSultan; vakanüvislerden (Saltanatın tarihi olayları kaydetmekle görevlendirdiği kişiler) sızan olayların yaşandığı, sultanları sultan yapan sırrın fısıldandığı bir mekan.

DaruSultan Hotel Müdürü Cem Aksoy, hedeflerinin Türkiye’nin dünyadaki itibarını daha da ileriye taşımak olduğunu DaruSultan’ın da bu doğrultuda hayata geçirildiğini belirterek; herkesi, “Sultanların mekanının sırrını keşfetmeye” davet ediyor. Aksoy, DaruSultan’ın durmak, düşünmek, keşfetmek, geçmişi hissetmek ve yaşamak, rutine biraz ara vermek, kendini özel hissetmek için eşsiz bir mekan olduğunu söylüyor. Aksoy, DaruSultan Galata’nın yanı sıra İkitelli’de, Maltepe’de ve Sultanahmet’te farklı konseptlere sahip olacak iki otelin daha hayata geçirileceğini de sözlerine ekliyor.

Her katta, her odada ayrı bir sır…

Konsept bir otel olan DaruSultan’ın iç mimarisi, tamamen Osmanlı saraylarından örnek alınarak dizayn edildi. 5 katlı otelde hepsi birbirinden farklı 35 oda bulunuyor. Otel misafirlerini lobiye girer girmez, Osmanlı Sarayları’nda görülen bir taht karşılıyor. Her katı, bir Osmanlı padişahına ithaf edilen otelin odalarının her biri farklı tarzda dizayna sahip. Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim, 4. Murat ve Yıldırım Bayezid katlarının her birinde; sultanın adıyla anılan bir suite ve o sultan döneminde yaşamış önemli kişilere ithaf edilen bir deluxe ve 5 superior oda yer alıyor.

İthaf edildiği kişinin üslubuna göre sevdiği renklerde dekore edilen odalar, özelliklerini ve dünyasını yansıtıyor. Dekorasyon aşamasında Osmanlı tarihi uzmanlarıyla birlikte çalışılan otelin her katında, sultanların yaşadığı döneme ait olayların ve hatıraların yer aldığı bir 'Vakanüvis' kitabı bulunuyor. Konuklar, İngilizce-Türkçe olarak hazırlanan kitaplardan padişahlar hakkında bilgiler edinebiliyor. Ayrıca, otelin kütüphanesinde bulunan koleksiyonda da İstanbul'un tarihini ve Osmanlı'nın hikayelerini anlatan kitaplar yer alıyor.
 
Geçmişe yolculuk yaptıran DaruSultan, tarihi unsurların yanı sıra teknolojik özellikleriyle de öne çıkıyor. Tarihi mekanda konaklayanlar, üç boyutlu televizyonlar, kablosuz internet, otelin bütününde kullanılan Led teknolojisi ile modern hayatın da tadını çıkarıyor. İş dünyasına da kapılarını açan otelde farklı şekillerde kullanılabilen üç  toplantı salonu bulunuyor.
 
Konukların rahat etmesi için her detayın düşünüldüğü DaruSultan’da, SPA merkezinde hamam, sauna ve buhar banyosunun yanı sıra, özel bir masaj odası da yer alıyor. Konuklar, Dar'inn Restaurant ve Teras Restaurant’ta dünya ve Osmanlı Mutfağı'ndan seçkin lezzetlerin tadına bakma şansına sahip oluyor. Üzerinde titizlikle çalışılan mönü, Osmanlı dönemine ait olan ama çok da bilinmeyen yemekler ve ağırlıklı olarak padişahların sevdiği lezzetlerden oluşuyor.
 
Günlük yaşama yansıyan Osmanlı tarzı
 
Konsept bir otel olan DaruSultan Hotel, Osmanlı sultanlarından esinlenerek tasarlanan odalarıyla modern çağda geçmişi yaşatıyor. Dileyen konuklar bunu günlük yaşamlarına da taşıyabiliyor. Odaların duvarlarındaki tablolardan oda içerisinde kullanılan abajurlara, avizelerden perdelerde, yatak örtülerinden dekoratif Osmanlı yastıklarına kadar her objenin satışı yapılıyor. Ayrıca, Türkiye'de bir ilk olan uygulama ile; çıkış esnasında otelde kullanılan Bvlgari şampuan ve sabunların orijinal parfümü bayan konuklara hediye ediliyor. Böylece konuklar, o parfümü her kullandıklarında DaruSultan’ı hatırlıyor.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.