Club Nena’dan Dünya Çevre Günü etkinliği

5 Haziran salı günü Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Kızılağaç turizm bölgesindeki Mavi Bayrak ve Yeşil Anahtar Çevre Belgeleri’ne sahip oteller tarafından, Kızılağaç Turizm Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (KITUYAD) eşliğinde bir etkinlik gerçekleştirildi.

08/06/2018 17:20
Club Nena’dan Dünya Çevre Günü etkinliği

Eko-Okul sponsorluğunda düzenlenen etkinlik, Eko-Okul niteliği taşıyan Ünal Akpınar İlkokulu’nda yapıldı. “Geleceğimiz / Çocuklarımız ile Sürdürülebilir Turizm ve Çevre” temalı etkinlik, geniş çaplı bir katılım ile gerçekleşti. Etkinlikte, Kızılağaç turizm bölgesinin önde gelen otellerinden Club Nena da yer aldı.

Okulun önündeki Eko alan, Club Nena tarafından eklendi ve düzenlemesi Club Nena tarafından yetiştirilen ağaçlarla yapıldı. Club Nena ayrıca, zaman zaman Eko Okul Ünal Akpınar İlkokulu öğrencilerini otelde ağırlıyor. Ekoloji mühendisleri tarafından çevre eğitimi verilen öğrencilerde, çevre bilincinin oluşturulmasına katkıda bulunuluyor.

Club Nena Otel’in sahibi Nevin Akçelik, ekolojik tarım alanında önemli faaliyetlere imza atan ve otelinde kullandığı meyve ve sebzeleri, otele 1,5 km uzaklıkta yer alan Manavgat Karacalar köyü mevkiinde yaklaşık 75 dönüm alan üzerinde kurulu “Club Nena Nadir Akçelik Tarım Çiftliği”nde yetiştiren bir turizmci. Çevre konusundaki hassasiyetiyle de tanınan Nevin Akçelik, sürdürülebilir turizm ve çevre konusundaki duyarlılığıyla biliniyor.

Geniş bir alanda oluşturulan seralarda ve açık alanlarda iyi tarım ve organik tarım yapan Akçelik, burada yetiştirilen ürünler de otelin ihtiyacını karşılıyor. Otelde konaklayan misafirlere belli günlerde çiftlik gezisi düzenlenirken, çiftlikte ürünlerin nasıl yetiştirildiği konusu da burada misafirlere anlatılıyor.

Eko-Okul Ünal Akpınar İlkokulu’ndaki etkinlikte ilk olarak öğrencilere, çevre bilinçlendirme eğitimi verildi ve çevre bilinciyle ilgili olarak animasyon gösterisi yapıldı. Daha sonra ise, otellerin çocuk kulüplerinden gelen animatörler koordinasyonunda, “ Çevre anketi” gerçekleştirilerek, çevre eğitimi sırasında edinilen bilgiler anket ile değerlendirildi.

Son olarak ise, sürdürülebilir turizmin en önemli kısımlarından birisi olan yeşili ve doğayı güçlendirme kapsamında, okul bahçesinin duvar alanı yanına ağaç ve çiçek dikimi yapılarak, öğrencilere ağaçları düzenli olarak sulamaları tavsiye edildi. Etkinlik, öğrencilerin bu günü ve çevre bilincini hep hatırlamaları için Kızılağaç Bölgesi’ndeki mavi bayraklı oteller tarafından çeşitli hediyeler sunularak tamamlandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.