Club Med, Çin pazarına açılıyor...

Fransız tur operatörü Club Méditerranée karla geçen iki senenin ardından geçen iş yılı tekrar zararla kapattı. Defterlerine net 9 milyon Avro zarar yazan Club Med’in gözü Çin’de.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Club Med, Çin pazarına açılıyor...

En çok kar yapan Asya’daki tesisleri olurken Çinli alıcı için Fransız mahkemeleri yılın başında son kararlarını verecek. Dört tesisinin kapanışı Club Med’in bu yıl zarar etmesinde ki en büyük etken olduğu söyleniyor. Ciro geçen yıla göre %3,5 oranında 1,41 milyar Avro’ya düştü. Toplam müşteri sayısı 30,000 kişi düşen Club Med Tunus ve Mısır’daki belirsizliği de oldukça olumsuz etkiledi. Ancak oldukça kararlı çalışan tesisleri de var Club Med’in. 66 tesisinden sadece 9’u Asya ülkelerinde bulunurken, o 9 tesis şirketin operatif karının üçte ikisini oluşturdu. Bu, o tesisleri büyük bir farkla diğerlerinden daha başarılı kılıyor.

Geçen yılki zararını telafi etmek için Club Med şimdi o piyasaya hamle yapmaya hazırlanıyor. Brezilya ve Rusya’daki faaliyetlerini genişletmesinin yanı sıra Çin’deki varlığını da büyütmeyi, amaçlıyor. Bu yıl ilk defa 100.000 Çinli turisti ağırlayan Club Med 2015’ yılına kadar Çin piyasasını en önemli ikinci ülke haline getirmeye kararlı.

Çin, Club Med için çok önemli. Çünkü Mayıs ayında Club Med’in yönetiminin tavsiyesiyle Çinli yatırım grubu Fosun tur operatörünü almak için adım atmıştı. Ancak bir azınlık hissedar grubu hisse alımına karşı çıkıp Fransız mahkemelerine başvurmuştu. İlgili kararın yıl başında verilmesi bekleniyor. (tourexpi) 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.