Çırağan İstanbul’a Yeni Genel Müdür...


Dünyanın sayılı, Kempinski grubunun da gözde otellerinden Çırağan Palace Kempinski İstanbul’a, lüks konaklama sektöründe muazzam bir tecrübeye sahip Ralph Radtke genel müdür olarak atandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Çırağan İstanbul’a Yeni Genel Müdür...

Kempinski grubuna Lüksemburg’da bulunan Sofitel Luxury Hotels & Resorts’dan transfer olan, 58 yaşındaki Alman vatandaşı Radtke, otel endüstrisinde 30 yıldan fazla profesyonel tecrübeye sahip. Radtke, posizyonu, oteli beş yıldır başarıyla yöneten Henri Blin’den devraldı.

Ana dili dışında İngilizce, Fransızca ve Flamanca’yı da çok iyi konuşan Ralph Radtke, yıllardır büyük bir tutkuyla otelcilik yapıyor. Başarılı kariyerinin temelleri, 1970-72 yılları arasında İspanya Tenerife, Puerto de la Cruz’da bulunan Hotel School D. Speiser at Tegernsee’de atılan Radtke, aynı zamanda İsviçre’nin en iyi otelcilik okullarından Glion’un Otel Yöneticiliği ve Yiyecek ve İçecek Yönetimi bölümlerinden, ayrıca Florida Üniversitesi’nden mezun. Fransa, Hollanda, Yunanistan ve İtalya’da, sektörde çeşitli görevlerde bulunduktan sonra ilk genel müdürlük pozisyonuna 1985’de, Fransa’da bulunan Sofitel Thalasso Quiberon’da getirildi.

Radtke, Sofitel Luxury Hotels & Resorts’un HuaHin (Tayland) ve Moskova’daki mülklerinde genel müdür olarak çalıştıktan sonra 1992’de, Fildişi Sahili Cumhuriyeti Bölge Genel Müdürlüğü’ne terfi etti. İki yıl sonra ise Lüksemburg’daki Hotel Europlaza & Residence’a genel müdür olarak tayin edildi. 1999 yılında Lüksemburg Accor Hotels’in, dokuz otelden sorumlu Bölge Genel Müdürü oldu. 2006’dan itibaren, Radtke, Accor Hotels Lüksemburg bölgesinde dokuz, Sofitel Hotels BeLux bölgesi kapsamında da dört otelden sorumlu Operasyon Direktörü olarak görev yaptı. Çırağan Palace Kempinski İstanbul genel müdürlüğüne getirilmeden önceki son dört yılında ise Sofitel grubunun Kuzey, Orta ve Doğu Avrupa, Türkiye ve İsrail’deki toplam 15 otelinden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak çalışıyordu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.