Otel çalışanları kendini BBG evinin kötü karakteri gibi hissediyor

"Misafir memnuniyetini ölçen ve değerlendiren online sistemler daha kaliteli hizmet sunmamız için adeta bir denetim mekanizması gibi işliyor. Eleştirilecek yönleri varsa bile misafir odaklı olmamızı sağlayan temel kriterlerden" diyen Endican Beyazıt Hotel Genel Müdürü Ferhat Argın, otel olarak misafir kadar çalışana da değer veren bir anlayışı benimsediklerini söyledi.

19/05/2020 23:08
Otel çalışanları kendini BBG evinin kötü karakteri gibi hissediyor

"Her kuraklığın sonunda er geç yağmur yağar. Corona salgını da kuraklık gibi bir salgın ve yağmurun ne zaman yağacağını tahmin etmek kolay olmuyor" diyen Ferhat Argın, "Misafir kadar çalışana da değer veren bir anlayıştan geldik. Misafir memnuniyetini ölçen ve değerlendiren online sistemler daha kaliteli hizmet sunmamız için adeta bir denetim mekanizması gibi işliyor.

Eleştirilecek yönleri varsa bile, misafir odaklı olmamızı sağlayan temel kriterlerden. Benzer bir mekanizma çalışanlar için oluşturulmamışsa bile, çalışanlar sosyal ağlardan  işletmelerin değerlendirmelerini yapıyorlar" dedi.

Oteller Türk çalışan bulmakta zorlanıyor

Son yıllarda otellerin, çalıştırmak için Türk vatandaşı bulmakta zorlandığını söyleyen Endican Beyazıt Hotel Genel Müdürü Ferhat Argın, "Çoğu hotel yabancı çalışan bulmakta buldu çareyi. Peki oteller Türk çalışan bulmakta niye zorlanıyor? Gerçekten insanlar turizm sektöründe çalışmak istemiyor mu?

Çalışanda aradığımız kriterler mi zorlayıcı? Örneğin bir  resepsiyonistin en az lisans mezunu olmasını, birden fazla yabancı dili akıcı şekilde bilmesini, program hakimiyetine sahip olmasını, referansının bulunmasını istiyoruz. Yerli çalışanda aradığımız temiz kağıdını, kaçak çalışan yabancılarda arayamıyoruz" diye konuştu.

Yönetimler yol gösterici olmakta eksik mi kalıyor?

Personelin çalıştığı ortamlar denetlenmekten çok gözetleniyor mu? Çalışan kendini BBG evinin kötü karakteri gibi mi hissediyor' sorularını soran Argın, "Sektöre yeni başlayanlar alan değiştirirken, yetişmiş çalışanı peşinden sürükleyebiliyor. Birgün bir yağmur bu kuraklığıda bitirecek. Ama, gölde yüzecek balık azsa, yağmur yağmış ne fayda" şeklinde konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.