Bu ülkede cennet pazarlıkları bitmez
5216 sayılı büyükşehir kanunuyla birlikte Muğla'da cennet pazarlıkları başladı. Belde Belediyeleri'nin işlettiği alanlar bu düzenlemeyle birlikte özelleştirmeye açıldı. Marmaris Belediyesi duruma tepkili. İşletmeyi alan MELSAN ise 'cennet' gibi alanda ne yapılacağına inceleme sonrası karar verileceğini bildirdi.

Düzenlemeyle Marmaris'te bulunan Köy Hizmetleri Kampı'nin işletmesi ise Valilik'ten Büyükşehir'e bağlı Muğla El Sanatları (MELSAN) firmasına geçti. Marmaris Belediyesi duruma tepkili. İşletmeyi alan MELSAN ise 'cennet' gibi alanda ne yapılacağına inceleme sonrası karar verileceğini bildirdi
5216 sayılı Büyükşehir düzenlemesiyle birlikte nüfusu 500 binin üzerinde olan iller büyükşehir statüsü kazandı. Büyükşehirlerde belde sistemi olmadığı için belde belediyelerinin hepsi mahalle olduğu için ortadan kaldırıldı. Belde Belediyelerinin işlettiği tesisler de böylece yeniden ihaleye açıldı. Son günlerde Muğla Dalyan’da bulunan İstuzu Plajı’nın işletmesi konusunda da belediye ve özel sektör arasında bir kriz yaşanmıştı. Marmaris’te bir süredir atıl durumda kalan İl Özel İdaresi’ne bağlı Marmaris Köy Hizmetleri Vakfı’nın yüzde 75 hissesi ise Valiliğe aitti.
Büyükşehir düzenlemesinden sonra bu pay Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan Muğla El Sanatları (MELSA) Sanayi ve Limited Şirketi’n aktarıldı. Kampın turizme açılması durumunda 50 milyon liralık bir gelir potansiyeli olduğu ifade ediliyor. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ise bugün A.A’ya yaptığı açıklamada kampın Marmaris bölgesinde olduğu için Marmaris Belediyesi tarafından işletilmesi gerektiğini savundu ve uygulamaya karşı çıktı.
'BAYILA BAYILA YAPARIZ'
Marmaris Köy Hizmetleri Kampı’nın MELSA’ya devriyle birlikte şirketin isminden dolayı (El sanatları ifadesi geçtiği için) söz konusu bölgede turizmden faydalanmayacağı ve dokumacılık atöylesi olarak kullanılacağı yönünde yorumlar yapıldı. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan MELSA Kurucu Müdürü Yavuz Kayı, “Büyükşehir Belediye Meclisi toplantılarında bu tesiste dokumacılık yapalım diye bir şey konuşulmadı. Burada 50 milyon liralık turizm potansiyeli olduğunu söyleniyor. Biz 1 milyon liralık bile potansiyel olsa bayıla bayıla burada turizm faaliyeti yaparız dedi.”
'BELEDİYE İNCELEME YAPACAK'
Söz konusu tesisin imar izninin ‘eğitim alanı’ şeklinde düzenlendiğini belirten Kayı Büyükşehir Belediye’sinin yapacağı incelemeler sonunda bu durumun imar ruhsatında değiştirilebileceğini ifade etti. Yeni Büyükşehir Belediyesi yasasıyla birlikte belediyelere verilen büfe otopark ve sosyal tesis gibi alanları haklarının genişlediğini ifade eden Kayı, “Geçmişte eğitim tesisi adı altında pek çok yer kuruldu ve bu alanlarda eğitim faaliyetleri falan verilmedi. Biz burada kamuya yararlı açık bir alan yapmak istiyoruz. Hukuk bizi bağlıyor. Tesisle ilgili olarak durumlar incelenecek” açıklamasını yaptı. Fethiye’de bulunan Ölüdeniz’i de MELSA’nın işlettiğini söyleyen Kayı önümüzdeki günlerde buranın işletmesiyle ilgili olarak da bazı düzenlemeler yapılacağını söyledi. (Can Mumay)
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: