Bu şekilde sezon uzamaz, aksine kısalır

Antalya Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı ve NBK Touristik Genel Müdürü Recep Yavuz, "Akdeniz'de en çok turisti alıp, neredeyse en az aşı yapan ülke konumundayız" dedi.

29/07/2021 10:15
Bu şekilde sezon uzamaz, aksine kısalır

Antalya Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı ve NBK Touristik Genel Müdürü Recep Yavuz, Akdeniz çanağında en çok turisti alan ama en az aşılama yapan ülkelerden biri olduğumuzu söyledi. Yavuz, kendi bloğunda yaptığı değerlendirmede,  aşılanmanın tüm dünyada hız kestiğini, yeteri kadar aşı olduğunu ama ikna olmayan hala milyonlarca insan var olduğunu belirtti. 

Sağlıklı bir hayata kavuşmanın tek yolunun sürekli uçuk, hayali senaryolarla yayılan kirli bilgiyi ve olumsuz algıyı temizlemek olduğunu vurgulayan Yavuz, "Fransa gibi kimi ülkeler radikal kararlarla halkı aşıya zorlarken, Almanya gibi ülkeler kişi haklarının gölgesinde sorunu ikna etme  yöntemi ile çözmeye çalışıyor.

Bu itirazlar sürdükçe normalleşmeye kavuşmak uzayacak

Bazı ülkelerde aşı karşıtlarının gösterdiği sert tepkiler karamsarlığı artırıyor ve sürecin daha da zahmetli geçeceğini gösteriyor. Ve bu Ne yazık ki önümüzde çok hızlı yayılan Delta varyasyonu endişelerin artmasına neden oluyor. Bu itirazlar sürdükçe normalleşmeye kavuşmak uzayacak’’ dedi.

"Bu gündemle girdiğimiz 'hormonlu bayram' sonrası bizi nelerin beklediğini önümüzdeki günlerde göreceğiz’’ diyen Recep Yavuz, ‘’ Hem iç turizm, hem dış turizm sürerken, yüzbinlerce insan tatil yapma arzusu ile yer değiştirdi. Maalesef Bayram görüntüleri hiç iç rahatlatıcı değildi.

Bayramda koronayı da aşılanmayı da adeta unuttuk

Bayramda koronayı da aşılanmayı da adeta unuttuk. Bugünlerde aşılanma süreci yavaşladı. Bunun nedeni aşının olmaması değil. Bir yandan bir çok tedbir alarak, turizm hareketliliğini yakalamak isterken, öbür yandan aşılanmayarak hem içerde hem dışarda bir güvensizlik oluşturuyoruz’’ diye konuştu.

Bugün itibarı ile  John Hopkins Üniversitesi verilerine göre turizmin kalbinin attığı Akdeniz ülkelerinin aşılanma oranları şu şekilde:

Akdeniz'de en çok turisti alıp, neredeyse en az aşı yapan ülke konumunda olduğumuza vurgu yapan Recep Yavuz, "Bunun sürdürülebilir olduğunu düşünmek mümkün değil. Bu hız ile devam edersek, turist alan ülke konumundan her an çıkabiliriz.

Ve bu şartlarda sezonun uzaması değil, aksine kısalması bizi bekliyor olabilir.  Artık yapılacak şey çok net ortada: bilime inanıp, aşılanmayı hızlandırmalıyız, yoksa koronodan kaçmanın sonu gelmeyecek’’ diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.