Bu satın almayla rakipsiz oldu...

Avrupa’nın en büyük online tatilci sosyal platformu ve seyahat acentası Holidaycheck, aylık 15 milyon ziyaretçi trafiği olan Zoover’in yüzde 51’ini satın aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bu satın almayla rakipsiz oldu...

Tommorow Focus (Alman Burada grubu) grubuna bağlı Holidaycheck sitesi, dünya genelindeki Tripadvisor gibi sitelerle tek başına mücadele etmekte ve ABD piyasasına girmekte zorlanınca, hızla ‘küçük rakiplerini’ satın almaya devam ediyor.

Sıra 21 milyon Euro’ya nakitle yüzde 51 hissesi alınan Webassets grubuna bağlı Zoover vardı. Holidaycheck, 21 milyon Euro’yu nakit ödeyerek, Zoover’in kurucusu Erwin Rooymans’ın elindeki yüzde 51’lik hisseyi satın aldı. Geri kalan yüzde 49’luk hisse, diğer kurucu olan Bas Rasker ve bazı küçük hissedarlarda kaldı.

Sözleşmede, Zoover’in tamamının 2017 yılına kadar Holidaycheck’e satılmasının öngörüldüğüne yer verildi. Bu satışa ‘Meteovista’ (Online Meteoroloji ve Hava Tahmin şirketi) ve bu şirkete ait çok sayıda web sitesi de dahil edildi. Zoover şimdilik kendi adıyla ve aynı yönetim ekibiyle devam edecek. Eski ve yeni CEO olarak Stephan Bosman şimdilik görevde kalacak.

Zoover, Hollanda merkezli bir tatilci sosyal medya platformu, tatil/otel değerlendirme sitesi ve online seyahat acentası olsa da, aylık 15 milyon ziyaretçisinin yüzde 70’i Hollanda dışı ülkelerden geliyor. Zoover’in 20 ülkede kendi sayfa uzantısıyla hizmet verirken, çekirdek pazarları Hollanda, Belçika, Almanya, Fransa ve Polonya olduğu belirtiliyor.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.