Beyoğlu'nda sevgililerin yan yana oturması yasak...

Beyoğlu'nda sokaklardaki sandalyeleri toplatan belediye şimdi de kafelerin çift kişilik koltuklarına el attı. Beyoğlu Belediyesi İstiklal Caddesi çevresindeki sokaklarda kafelerin ve barların çift kişilik koltuklarını kaldırmaya başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Beyoğlu'nda sevgililerin yan yana oturması yasak...

Birgün gazetesinin haberine göre, iki kişinin yanyana oturabildiği rahat koltukların yerine tek kişilik koltuklar veya sandalyeler koyulmasını isteyen belediye; zabıtalarını kafelere yollayarak iki kişilik koltukların yasaklandığını söylüyor. Ellerinde hiçbir yazılı karar olmadan gelen zabıtalar kararın gerekçesini açıklamaktan çekinirken, bir kafenin koltuklarını da diğerlerine göz dağı vermek için sabahın erken saatlerinde kamyonlara yükleyerek Kasımpaşa’daki belediye deposuna atarak kırdı.

Karar çiftler yanyana oturmasın diye...

Olaya ilişkin Mis Sokak ve İmam Adnan Sokak’taki işletmecilerin yorumları şöyle:

Mis Sokak’taki Cafe Nero’da çalışanı Muhammed Şimşek: "Zabıtalar hiçbir gerekçe sunmadan kafelere gelerek koltukların tek kişilik sandalyelerle değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Zabıtalara "Bu karar çiftler yanyana oturmasın diye mi?" diye sorduk. Zabıtalar "iyi tespit" diyerek cevap verdi.

CHP’li Belediye Meclisi üyeleri, Belediye Meclisi’nden böyle bir karar çıkmadığını ve CHP’li üyelerin bu uygulamadan tamamen habersiz olduklarını söylüyor.

Bir aydır uyarılar devam ediyor...

Adalı Cafe çalışanı Mustafa Bozkurt: Bir aydır bu uyarılar devam ediyor. Geliyorlar uyarıyorlar, gerekçesini sorduğumuzda kendilerinin de bilmediklerini söylüyorlar.

Sonuna kadar direneceğiz...

İmam Adnan Sokak'taki Palyaço Kafe çalışanları: Bu karar sevgililer yanyana oturmasın diye yapıldı, ancak koltuklarımızı vermeyerek sonuna kadar direneceğiz.

Tebligatsız işlem hukuksuzdur...

Bodega Kafe işletmecisi Cengiz Bey: Bir sabah ansızın gelen zabıtalar bütün çift kişilik koltukları alıp Kasımpaşa’daki belediye deposuna atarak kırdı. Belediye hiçbir tebligat yapmadan masalarımızı alıp hasar vermesi hukusuz. Belediyenin 7. Dairesindeki Kentsel Tasarım görevlisi Selda Hanım’la görüştük. "Biz bank istemiyoruz, bunu gelip kafedeki bir çalışana söylemiştik. Tebligat yapmıyoruz, çünkü tebligat yapınca yasal bir süreç başlıyor" dedi, ve bu da belediyenin yaptığı uygulamanın yasadışılığının kanıtı.

Tanesini 250 Lira'dan aldığımız çift kişilik koltukların kırılmasıyla büyük bir mağduriyet yaşadık, ancak belediyeyle ters düşmemek için bu uygulamaya karşı yasal bir süreç başlatmadık. Kırık koltuklardan iki tanesi tamir edilemez hale geldi, diğerlerini de kendi çabamızla tamir ettik.  Bu koltukları da ancak 25 Mayıs’a kadar tek kişilik sandalyelerle değiştirmek şartıyla geri alabildik." (Tourexpi)

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.