Bakan Soylu'nun sözleri olumsuz algı yaratır mı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Ankara'nın Polatlı ilçesinde yaptığı bir konuşma, İngiliz ve Alman medyasında yankı bulmaya devam ediyor.

07/03/2019 11:15
Bakan Soylu'nun sözleri olumsuz algı yaratır mı?

İngiliz The Times gazetesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Avrupa'da PKK'nın toplantılarına katılıp Türkiye'ye tatil yapmaya gelenlerin gözaltına alınacağına' yönelik sözleriyle ilgili bir haber yaptı.

BBC Türkçe'nin aktardığı The Times gazetesinin haberi, "Hükümet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rejimine muhalefet ettiklerinden şüphelenilen kişilerin Türk topraklarına ayak basar basmaz gözaltına alınacaklarını söyledi" diye başlıyor.

Türkiye'de keyfini, sefasını sürmek bundan sonra kolay değil

Ardından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Ankara'nın Polatlı ilçesindeki konuşması hatırlatılıyor: "Avrupa'da, Almanya'da öyle terör örgütünün toplantılarına katılıp da ondan sonra gelip Antalya'da, Bodrum'da, Muğla'da tatil yapanlar var ya, onlar için de tedbir aldık şimdi."

"Hadi gelsinler bakalım havalimanlarından içeriye girsinler. Gözaltına alıp yallah, öyle kolay değil. Dışarıda hainlik yapıp, içeride, Türkiye'de keyfini, sefasını sürmek bundan sonra kolay değil…"

Tehdit, "Türkiye'ye seyahat etmek isteyen Alman ziyaretçilere yönelik gözüküyor" deniliyor

Oliver Moody imzalı haberde, "Tehdit, özellikle Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya üzerinden Erdoğan'ı eleştirmemeleri konusunda uyardığı, Türkiye'ye seyahat etmek isteyen Alman ziyaretçilere yönelik gözüküyor" deniliyor.

Konuyla ilgili benzer haberler Alman Der Tagesspiegel ve Bild gazetelerinde yayımlanmıştı. Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy 5 Mart'ta yazılı bir açıklama yapmıştı. Açıklamada, Alman basınında çıkan haberler 'asılsız' olarak nitelenerek, İçişleri Bakanı Soylu'nun 'terörle mücadele kapsamında yaptığı açıklamaların bağlamından koparılarak çarpıtıldığı' belirtildi.

"Türkiye her zaman olduğu üzere Almanya ve diğer tüm ülkelerden gelen turistleri geleneksel Türk misafirperverliği çerçevesinde ağırlamaya devam edecektir" denilmişti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.