Bakan Ersoy yurt dışındaki Türk tur operatörleriyle buluştu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yurtdışında faaliyet gösteren Türk kökenli tur operatörleriyle bir araya geldi. Bakan Ersoy ayrıca TUI ile video konferans üzerinden görüştü.

04/03/2021 11:28
Bakan Ersoy yurt dışındaki Türk tur operatörleriyle buluştu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yurtdışında faaliyet gösteren Türk kökenli tur operatörleriyle bir araya geldi. Bakan Ersoy ayrıca, TUI ile video konferans üzerinden görüştü.

Türk kökenli tur operatörleri ve havayolu temsilcileri görüşmede Rusya ile yaşanan slot sorunu ele alındı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, toplantıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ersoy, " Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın ile yurt dışı uçuşlarla ilgili olarak Bakanlığımızda yapılan toplantıda bir araya geldik" ifadelerini kullandı.

Toplantıya kimler katıldı?

Toplantıya Azur Air'i temsilen Serhat Koçkar, Norwdwind'i temsilen Ramazan Akpınar ve Orhan Sancar, Royal Flight'ı temsilen Coşkun Yurt ve Corendon Hava Yolları'nı temsilen Yıldıray Karaer katıldı.

Toplantının başlıca gündeminin, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Rusya ve BDT uçuşlarına uyguladığı mütekabiliyet olduğu öğrenildi.

Bakan Ersoy TUI ile de görüştü

Bakan Ersoy bir sonraki görüşmesini ise TUI ile yaptı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ersoy, ‘’Uluslararası tur operatörü TUI'nin yöneticileriyle video konferans yöntemiyle yaptığımız görüşmede turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunduk’’ dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.