Bakan Ataoğlu yeni projeleri tek tek açıkladı... KKTC'den yeni turizm atağı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) turizm projeleri ve hedefleriyle ile ilgili açıklamalarda bulunan KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ülkesinin Covid-19 salgını öncesi turizm rakamlarını yeniden yakaladığını ve gelecekte daha fazla turist ağırlayabilmek için alternatif yeni projelere yöneldiğini söyledi.

03/12/2022 12:43
Bakan Ataoğlu yeni projeleri tek tek açıkladı... KKTC'den yeni turizm atağı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) turizm projeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC'nin Covid-19 salgını öncesi turizm rakamlarını yeniden yakaladığını ve gelecekte daha fazla turist ağırlayabilmek için alternatif yeni projelere yöneldiğini söyledi.

Girne Antik Yat Limanı'nı genişletme projesini sürdürmenin yanı sıra Gazimağusa Yat Limanı için ihaleye çıkacaklarını dile getiren Ataoğlu, Gaziveren tarafında da küçük yatların yanaşabileceği marinanın yapımı amacıyla alan oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

Ataoğlu, söz konusu projelerle her turizm sezonunda Akdeniz'de dolaşan yatlardan 200-300 kadarını KKTC limanlarında ağırlamayı hedeflediklerini kaydederek, bunun ülkedeki istihdam ve ticarete de katkı sağlayacağına işaret etti.

Yeni golf sahaları, ikinci teleferik hattı

Alternatif proje anlamında spor turizmini ülkeye kazandırmak için 4-5 golf sahasının yapımı üzerinde çalıştıklarını anlatan Ataoğlu, Bafra bölgesine en az 3 golf sahası yapmayı planladıklarının altını çizdi.

Ataoğlu, Girne ilçesine kuracakları teleferik için projenin Merkezi İhale Komisyonu'nda son aşamada olduğunu ifade ederek, bölgeye Girne'den Saint Hilarion Kalesi'ne kadar ulaşacak ikinci teleferik hattını kurmak üzere çalıştıklarını söyledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.