Bağlıkaya: İç pazar mayısta, yurt dışı haziranda başlar

Türkiye’de turizm sektörünün ilk sanal fuarı olan 14. Travel Turkey İzmir Dijital’in açılışında konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizmde yaşanması beklenen hareketliliğe en hızlı biçimde cevap vermek ve sezona hazır girebilmenin büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

25/02/2021 11:50
Bağlıkaya: İç pazar mayısta, yurt dışı haziranda başlar

Dünya genelinde başlayan aşılanma çalışmalarının yakın zamanda seyahatlerin yeniden başlayacağına yönelik umutlarını artırdığını ifade eden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizmde yaşanması beklenen hareketliliğe en hızlı biçimde cevap vermek ve sezona hazır girebilmenin büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Bağlıkaya, “Tüm dünyada fuarlar ertelenirken fuarımızı dijital ortamda yapıyor olmanın önemli olduğunu düşündük. Artık rekabet ve pazarlama sürecini iyi yönetenlerin bir adım önde olacağı bir döneme girdik. Yakın uçuş mesafesindeki destinasyonlara talep artıyor, tatil süreleri uzuyor. Ekoturizm ve sürdürülebilirlikle ilgili kaygılar tatil tercihlerinde öne çıkıyor.

Ülkemiz, farklı turizm çeşitlerinde ürün sunabilecek zenginliğe sahip 

Ülkemiz, farklı turizm çeşitlerinde ürün sunabilecek zenginliğe sahip olması ve alternatif konaklama tesislerinin varlığı ile farklı tüketici taleplerine yanıt verebilecek potansiyele sahip. Bu da rekabette ülkemizi öne çıkarıyor. Sektörümüzdeki tüm bu değişim ve dönüşümü Travel Turkey Fuarı kapsamında düzenlenecek panel ve etkinliklerle mercek altına alarak sektörümüze yön göstermeye çalışacağız.

Bununla birlikte fuarımızın yaklaşan sezon öncesi önemli iş birliği çalışmalarına da zemin oluşturmasını ve turizmdeki hareketliliği desteklemesini bekliyoruz. Beklentimiz, 2021 turizm sezonunda, Mayıs ayı ile birlikte iç pazarda bir hareketlenmenin başlaması, Haziran ayı ortasından itibaren de yurt dışı pazarlarının açılmasıyla birlikte turizmin biraz daha ivme kazanması yönünde.

İnatla ve inançla turizm diyoruz

İnatla ve inançla turizm diyerek, yüz yüze olamasak da yeni ve güzel bir başlangıç olarak fuarımızın ülkemiz ve İzmir’imizin turizmine katkı sağlayacağına inanıyorum.

Pandemiden kurtulma umudunu ülkemizde; turizmin ekonomik anlam ifade eden ilk faaliyetlerinin başladığı Ege’de, tarihin her döneminde uygarlıklara beşik olmuş İzmir’de Travel Turkey İzmir Fuarı ile yeşertiyoruz” şeklinde konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.