Sürdürülebilir turizm için çok önemli... Avrupa'nın en seçkin 22 destinasyonundan biri Türkiye'de

Avrupa Komisyonu bugün Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) 2022 yarışmasına yönelik kısa listeye alınan üç destinasyon noktasını duyurdu. Bu yılki yarışmaya yönelik kısa listede bir Türkiye ve iki Danimarka destinasyonu yer alıyor.

17/09/2021 10:18
Sürdürülebilir turizm için çok önemli... Avrupa'nın en seçkin 22 destinasyonundan biri Türkiye'de

Avrupa Komisyonu bugün Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) 2022 yarışmasına yönelik kısa listeye alınan üç destinasyon noktasını duyurdu. Bu girişim ile Avrupa genelindeki daha küçük destinasyonlarda sürdürülebilir turizm ve yeşil geçiş uygulamalarına yönelik gösterilen en iyi başarılar ödüllendiriliyor.

Türkiye’den Gürsu ilçesi ile Danimarka’dan Middelfart ve Thisted kasabaları başvuruları ile bağımsız sürdürülebilirlik uzmanlarından oluşan paneli ikna etmeyi başararak başvuru yapan diğer 40 destinasyon arasından seçildi. 2022 ödülünün kazananı, kısa listeye alınan bu üç destinasyon arasından seçilecek.

Proje, Avrupa Komisyonu tarafından uygulanan bir AB girişimi 

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar projesi, Avrupa Komisyonu tarafından uygulanan bir AB girişim. Bu girişimin amacı, yeşil geçiş uygulamaları yoluyla sürdürülebilir turizmi güçlendirmek için yerinde başarılı stratejileri olan daha küçük destinasyonları tanımak ve ödüllendirmek. Yarışma; ekonomiye, dünyaya ve insanlara değer katan destinasyonlarda sürdürülebilir turizmin gelişimini teşvik etme ilkesi üzerine kurulu.

Bu girişim, hem AB’den hem de AB dışından COSME programına katılan ülkeleri kapsıyor. Bu yarışma, sürdürülebilirlik konusundaki olağanüstü başarılarını sergileyebilecek ve yeşil geçiş uygulamalarında diğer turizm destinasyonlarına ilham verebilecek olan daha küçük turizm destinasyonlarına yönelik.

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar 2022’nin kazananı, Kasım 2021 tarihinde açıklayacak

Avrupa’nın 2022 yılı Seçkin Destinasyonu ünvanını almak için yarışabilmeleri adına destinasyonlardan sürdürülebilir turizm ve yeşil geçiş konularında gerçekleştirdikleri en iyi uygulamaları sunmaları isteniyor.

Bir sonraki adımda, kısa listeye alınan üç destinasyondan Avrupa Jürisi önünde şehir adaylıklarını sunmaları istenecektir. Avrupa Jürisi, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar 2022’nin kazananını seçip Kasım 2021 tarihinde açıklayacak.

Kazanan destinasyon, Avrupa Yeşil Anlaşması amaçlarına bağlı bir sürdürülebilir turizm öncüsü olarak tanınacak ve 2022 yılı boyunca AB düzeyinde uzman bir iletişim ve markalaşma desteği alacak.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.