Avrupa'dan, Türkiye’deki Yunus gösterilerine boykot...

TUI’den sonra Öger Tours’da Türkiye’deki yunus gösterilerini bütün programlarından çıkaracağını açıkladı. Avrupa’nın büyük tur operatörleri sırasıyla yunus gösterileri yapılan (Dolphinarium) merkezleri programlarından çıkarıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Avrupa'dan, Türkiye’deki Yunus gösterilerine boykot...

Türkiye’deki 11 yunus gösteri merkezlerinin gelecekleri tehlikede. Thomas Cook ve Alltours tur operatörü de daha önce WDSF’nin tavsiyelerine uyacaklarını açıklamışlardı. Alman WDSF (Wal und Delphinschutz-Forum) kurulu, daha önceki açıklamalarında, Türkiye’deki birçok yunus gösteri merkezinde, yunus ve diğer gösteri hayvanlarının sağlığını tehdit eden önemli hata ve eksiklikler tespit ettiğini ve bu merkezlerin ziyaret edilmemesi konusunda tavsiyesini açıklamıştı.

 

Aynı görüşe, Avrupa’da bu konuda en saygın kuruluş olan International Delphin Fund vakfı da “Antalya’daki tesislerde çok sayıda kusur buldundu” diye teyit etmişti. Bu uyarılara ilk uyan, Avrupa’nın en büyük tur operatörü TUI grubu olmuştu. Türkiye’ye en çok turist gönderen TUI, derhal Antalya’daki yunus gösteri merkezini programından almıştı. Türkiye’de çoğu Akdeniz sahilinde olmak üzere 11 Yunus gösteri merkezi var. Bu merkezlerin çoğu, turist akımına bağlı olarak çalışıyor.

 

Toplu yunus ölümü

 

Son olayda Alanya’daki yunus gösteri merkezinde kısa süre içinde 4 yunusun sebebi belirsiz şekilde ölmesi üzere Avrupa’da tepkiler çok şiddetli oldu. WDSF, yaptığı açıklamada, Öger Tours tur operatörünün de, Türkiye’deki bütün yunus gösteri merkezlerini programından çıkardığını açıkladı. (tourexpi)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.