Atlasjet yurtdışında 3 şirket kurdu...

Atlasjet yurtdışında 3 şirket kurduAtlasjet, Kırgızistan, Kazakistan ve Kuzey Irak’ta üç ayrı havayolu şirketi kurdu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Atlasjet yurtdışında 3 şirket kurdu...

Önümüzdeki yıl 3 havayolu daha kurmayı planladıklarını belirten Atlasjet İcra Kurulu Başkanı Sami Alan, 2 yılda Atlasjet’i bugünkünün iki katı büyüklüğe ulaştırmayı hedeflediklerini ifade ettiAtlasjet, Kırgızistan, Kazakistan ve Kuzey Irak’ta olmak üzere yurtdışı merkezli üç ayrı havayolu şirketi kurdu. Kırgızıstan’da Kyrgyz Airlines, Kuzey Irak’ta Zagrosjet, Kazakistan’da ise Jet One isimli yeni havayolları kuran Atlasjet, 2013 bitiminde filosunu yüzde 40 büyütmeyi hedefliyor.

Türkiye’de, birikmiş ciddi bir havayolu işletmeciliği know-how’ı olduğunu söyleyen Atlasjet İcra Kurulu Başkanı Sami Alan "Biz bu birikimi, havacılıkta fırsat pazar olarak gördüğümüz bazı ülkelerde istihdam etmek amacındayız, bir başka deyişle yurtdışına havayolu ihraç ediyoruz. Bu  ülkelerde ya tarifeli milli havayolu ya da güçlü bir turistik havayolu olmayı hedefliyoruz” dedi.

SUUDİ ARABİSTAN, RUSYA VE GÜNEY SUDAN'DA ŞİRKET KURACAK

Kırgızistan, Kuzey Irak ve Kazakistan için izinlerin geldiğini, uçuşlara kademeli olarak başlayacaklarını söyleyen Alan, “Önümüzdeki yıl eklemeler yaparak büyümeye devam edeceğiz; Suudi Arabistan, Rusya ve Güney Sudan’da da havayolu şirketi kurmayı planlıyoruz” dedi.

Atlasjet'in Kırgızistan’daki havayolu şirketi Kyrgyz Airlines ile Bişkek - Moskova, Bişkek - İstanbul, Bişkek - Ulan Batur, Bişkek - Beijing, Bişkek - Urumçi ve Oş - Moskova olarak seferlere başlanması planlanıyor. İkinci etapta Bişkek merkezli Seul, Pekin, Rusya gibi destinasyonların da eklenmesi düşünülüyor.

Sami Alan Kuzey Irak’taki Atlasjet şirketi Zagrosjet ile Erbil ve Bağdat’tan İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin Anadolu şehirlerine,Avrupa’ya ve Ortadoğu’ya tarifeli olarak seferler düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Alan "Kazakistan’daki Jet One havayolumuz ile de başkent Astana ve en büyük şehri Almatı’dan Dubai’ye, Mısır’da Sharm El Sheikh, Tayland’da Rayong’a ve Puket’e, Çin’de Sanya’ya, Sri Lanka’da Colombo’ya seferler düzenlemeyi planlıyoruz.” dedi.

 Kyrgyz Airlines’ın 9 Eylül’de, Zagrosjet’in eylül ayında, Jet One’ın ise 8 Kasım’da uçuşlara başlaması planlanıyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.