ATİD Turizmin En İyilerini Ödüllendirdi

Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD), turizm sektörünün en başarılı isimlerini ATİD Turizmin En’leri Ödül Töreni’nde bir araya getirdi.

07/06/2024 21:43
ATİD Turizmin En İyilerini Ödüllendirdi

Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle bu yıl beşincisi düzenlenen ve turizm sektörünün en prestijli organizasyonlarından biri olan ödül töreni, JW Marriott Ankara’da gerçekleşti. Ankara bürokrasisi ve turizm sektörü paydaşlarını buluşturan geceye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yanı sıra milletvekilleri ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Dönem içerisinde çalışmalarıyla başarı gösteren oteller, seyahat acenteleri, restoranlar, rehberler ve yatırımcılar törende “Yılın 5 Yıldız Otel Misafir Memnuniyeti, Yılın 4 Yıldız Otel Misafir Memnuniyeti, Yılın 3 Yıldız Otel Misafir Memnuniyeti, Yılın 2 Yıldız Otel Misafir Memnuniyeti, Yılın Ziyafet Oteli, Yılın Sosyal Sorumluluk Faaliyeti, Yılın Kongre Oteli, Yılın Termal Oteli, Yılın Dijital Oteli, Yılın Turizm Yatırımı, Yılın Kongre Acentesi, Yılın Kültür Turizmi Acentesi, Yılın Sağlık Turizmi Acentesi, Yılın Turizm Taşımacılığı, Jüri Onur Ödülleri, Yılın Etkinliği, Yılın Şefi, Yılın Zincir Restoranı, Yılın Dünya Mutfağı, Yılın Türk Mutfağı, Yılın Müzesi, Yılın Turist Rehberi, Yılın Yerli Havayolu, Yılın Yabancı Havayolu, Yılın Medya Ödülü, Yılın Haber Ajansı, Yılın Influencer’ı, Yılın Turizm Araştırmacısı, Ankara Turizmi Ödüllü Proje Yarışması” kategorilerindeki ödüllerin sahibi oldu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle Türkiye'de turizmin stratejik bir sektör haline geldiğini söyledi. Dünyada turizmde en iddialı ülkelerinden birisi olmak için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Alpaslan, 2028'de turizm gelirini 100 Milyar Dolara çıkararak dünyada iddialı konuma gelmek istediklerini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise konuşmasında Başkent’in turizmi için her kurumun üzerine düşeni yaptığını ifade ederek “Mustafa Kemal Atatürk'ün bize başkent olarak bahşettiği Ankara'mızı inşallah dünyanın çeşitli başkentleriyle yarışabilir hale getirmek bizim en büyük borcumuz ve hedefimizdir” dedi.

ATİD Yönetim Kurulu Başkanı Birol Akman, “En zor koşullarda dahi başkentimizin turizmine katkı veren ve kalite çıtasını daha yukarıya çıkarmayı kendisine ilke edinen Ankaralı turizmciler, bu ödül töreninin gerçek sahipleridir. Ankaralı turizmciler olarak bu sektörün büyümesi, gelişmesi ve Anadolu’nun dünyaya tanıtılması için çaba harcayan herkesin emeğini takdir ediyoruz. Bu gece, bu çabanın meyvelerini toplayarak, yılın en başarılı turizm paydaşlarını ödülleri ile buluşturacağız” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.