Asil Nadir sahalara geri döndü

Bir dönem İngiltere’nin en zengin 100 ismi arasında yer alan, sayısız şirketlerin sahibi ve Türkiye’de de medya patronluğu yapan Kıbrıslı işadamı Asil Nadir, havaalanı işletmeciliği yapacak.

10/02/2019 22:26
Asil Nadir sahalara geri döndü

Halen KKTC’de yaşayan 78 yaşındaki Asil Nadir, Kuzey Kıbrıs’ta Mağusa yakınlarında bulunan ve sadece askeri amaçla kullanılan Geçitkale Havalimanı’nı işletmesini yıllık 1 Milyon 579 Bin Euro’ya almıştı.

Ercan Havaalanı'ndan sonra KKTC'nin ikinci havalimanı olacak Geçitkale'nin açılış çalışmaları hızlandırılırken, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı heyeti geçen hafta Ankara'ya gelerek, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak ile görüştü. Görüşmede, Ercan Havaalanı'nın yeni terminal binası ile Geçitkale Havalimanı ele alındı.

Asil Nadir'e ait Cyprus Aviation Services (CAS) Şirketi de, Geçitkale Havalimanı'na personel alımı için ilan vererek harekete geçti. Sözcü'den Emin Özgönül imzalı habere göre, havalimanında önce kargo hizmetleri yapılacak, daha sonra da charter ve sivil havacılık uçuşlarına açılacak. Geçitkale Havaalanı, Ercan Havalimanı'nın 2004-2006 arasındaki bakım sırasında sivil amaçlı kullanılmıştı.

EN ZENGİN KIBRISLI

Kıbrıs Lefke'de doğan ve 22 yaşında ailesi ile birlikte İngiltere'ye yerleşen Asil Nadir, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi.

Londra'da önce market işine girdi ardından tekstil alanında faaliyet gösteren Polly Peck'i aldı. Şirket hisleri çok hızlı yükselince, İngiltere'nin en zengin 100 isminden biri oldu. Gemi, karton kutu imalatı, pizza ve içme suyu işine de girdi.

PERSONEL ALIMLARINA BAŞLADI

Geçitkale Havaalanı'nın işletmesini yıllık 1 milyon 579 bin Euro'ya alan Asil Nadir, personel alımlarına başladı. Türkiye'de ise, elektronik imalatı yapan Vestel Fabrikası'nı devreye soktu. Ardından Günaydın ve Güneş gazeteleri ve Gelişim Grubu dergileri ile medya patronu oldu.

Meyve pazarlama şirketi Del Monte ve Japon Sansui şirketini satın aldı. Ancak İngiltere'de paravan şirketler kurarak Polly Peck şirketinin hisselerini yapay şekilde yükselttiği suçlamasıyla 10 yıl hapse mahkum edildi. 2016'da KKTC'ye döndü.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.