Arap turist Antalya'yı radarına aldı

Son dönemde Antalya’ya gelen Arap turist sayısında artış görülmeye başladı. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, “Arap turistler kendine özgü Ortadoğu yaşam tarzı tatil kuralları ile çelişebiliyor. 90’lı yıllarda ilk gelen Rus misafirlerin yadırgandığı gibi bir durum var “ dedi.

01/11/2023 13:07
Arap turist Antalya'yı radarına aldı

Arap ülkelerinden gelen turistleri 90’lı yıllarda ilk gelen Rus turistlere benzeten Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, “Arap turistler kendine özgü Ortadoğu yaşam tarzı tatil kuralları ile çelişebiliyor. 90’lı yıllarda ilk gelen Rus misafirlerin yadırgandığı gibi bir durum var “ dedi.

Arapların tatil için kendilerini rahat ve huzurlu hissedebilecekleri Müslüman ülkeleri tercih ettiklerini bu nedenle Türkiye’nin yeşillikler ve doğası nedeniyle Karadeniz’i tercih ettiklerini belirten Yavuz şunları söyledi:

"Arap ülkelerinin bazıları hem turist alan, hem turist gönderen, gelişmeye ve büyümeye en yatkın bir pazar"

“Dünya Turizm Örgütü’nün son zamanlarda üzerinde durduğu Arap pazarı yalnız zengin körfez ülkelerini değil, daha büyük çapta Arap dünyasını kapsıyor. Arap ülkelerinin bazıları hem turist alan hem turist gönderen gelişmeye ve büyümeye en yatkın bir pazardır.

Bu pazar ile ilgili en çok konu edilen ise, Arap turistlere bakış açısı. Kendine özgü Ortadoğu yaşam tarzı tatil kuralları ile çelişebiliyor. Aynı 90’lı yıllarda ilk gelen Rus misafirlerin yadırgandığı gibi bir durum var ortada. Arap turistler otelde yaşamayı, gezmeyi, alışveriş yapmayı seven bir kitle.

Kapasite ve konaklama süresinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılmalı. Arap pazarının büyütülmesi için bu ülkelere uçak bağlantılarının artırılması en önemli destek olacak. Arap pazarına yönelik kapasite artırılmasına yönelik çalışmalar yapılmalı. Bu ülkelere uçak bağlantılarının artırılması, sayının artmasındaki en önemli destek olacak.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.