Antalya yağış ne fırtınaya teslim...

Antalya'da geceden beri etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle taşan Sarısu Deresi’nin kapattığı Antalya-Kemer kara yolunda mahsur kalan araçlardaki vatandaşlar, iş makineleriyle kurtarıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya yağış ne fırtınaya teslim...

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, denizden esen lodos ve dev dalgalar nedeniyle Altınyaka Vadisi’nden gelen suları taşıyan Sarısu Deresi’nin taşması sonucu, Antalya-Kemer kara yolu su altında kaldı. Kara yolunda suyun yükselmesi üzerine araçlarda mahsur kalan vatandaşlar, iş makineleriyle kurtarılarak Liman bölgesine getirildi.

Bu arada, Antalya Büyükşehir Belediyesinin Hurma’daki arıtma tesislerinde meydana gelen arıza hakkında inceleme yapmak üzere bölgeye giden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin ile Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürü Fethi Yalçın da kara yolunun suyla dolması nedeniyle araçlarında mahsur kaldı.

Aktekin ve Yalçın’ın bulunduğu Büyükşehir Belediyesine ait araç, ASAT’a ait iş makinesiyle çekilerek bölgeden kurtarıldı.

 

-DALGALAR KONYAALTI SAHİL YOLUNU KAPLADI-

 

Bu arada, halen saatte 60 kilometre hızla esen fırtınanın hızının, gelecek saatlerde 100 kilometreye ulaşacağı tahmin ediliyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü Yol Bakım Başmühendisi Gençağa Karakaş, fırtına ve dev dalgalar nedeniyle Antalya-Kemer kara yolunun şehir merkeziden geçen Akdeniz Bulvarı’nda, Sea Life Otel kavşağından itibaren yolun deniz tarafındaki şeridinin (Kemer’den Antalya istikameti) dalgalarla kaplandığını bildirdi.

 

Dalgaların Antalya-Kemer yönündeki şeride kadar da gelmesi nedeniyle, yolun Sea Life Otel kavşağından itibaren trafiğe kapatıldığını belirten Karakaş, şunları kaydetti: "Meteoroloji fırtınanın hızının artacağını söylüyor. Bu demektir ki trafiğe kapanan Antalya-Kemer kara yolundaki durum değişmeyecek. Ekiplerimiz, yer yer heyelan meydana gelen Antalya-Altınyaka-Kesmeboğazı-Kemer kara yolunda temizlik yaparak, alternatif yol açma çabasını sürdürüyor. Ancak bu yolda da 16. kilometreden itibaren kar yağışı başladı. Demek ki beklemekten başka çaremiz yok." Trafiğe kapanan yolda mahsur kalan araçtaki vatandaşların tamamının iş makineleriyle kurtarıldığını ifade eden Karakaş, "Devletin tüm kurumlarının iş makineleri burada. Yolda mahsur kalan vatandaş kalmadığını düşünüyoruz" diye konuştu.

 

FIRTINANIN HIZI ARTACAK

 

Antalya’da halen saatte 85-90 kilometre olan fırtınanın hızının öğle saatlerinden itibaren artarak, 95-100 kilometreye ulaşmasının beklendiği bildirildi.AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Antalya’daki fırtınanın hızı halen saatte 85-90 kilometre civarında bulunuyor. Fırtınanın, kuvvetlenerek, güneydoğu yönünden saatte 95-100 kilometre hıza ulaşacağı belirtildi. Yetkililer, fırtınanın aynı kuvvette gece saatlerine kadar devam edeceğini ve daha sonra etkisini azaltacağını belirterek, yağışların da fırtınayla orantılı olarak artıp, gece yarısından sonra nispeten azalacağının tahmin edildiğini kaydetti.Yetkililer, geceden itibaren Antalya şehir merkezinde metrekareye 90 kilogram yağış düştüğünü de ifade etti.Bu arada, Antalya-Kemer karayolunun kapanmasına neden olan dalga yüksekliğinin açıklarda 6-7 metre civarında olduğu belirtildi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.