Antalya, Avrupa'nın tüp bebek turizmi merkezi olacak...

Dünyada kıyasıya bir tüp bebek turizmi yaşanıyor ama Antalya en şanslı bölge olabilir. Antalya’da bulunan ve yaklaşık 3.5 yıldan bu yana faaliyet gösteren Gelecek Tüp Bebek Merkezi, yurt dışından Tüp bebek tedavisi yatırmak isteyen hastalara da hizmet veriyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya, Avrupa'nın tüp bebek turizmi merkezi olacak...

Sağlık Turizmi içinde “ Tüp Bebek - Üreme Turizm” nin Antalya için çok önemli bir yer tutacağına dikkat çeken Gelecek Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktörü Op.Dr.Mete Işıkoğlu, “Antalya’da kurulan en son Tüp Bebek Merkeziyiz. İşlem hacmi bakımından da şu anda Antalya’da ikinci sıradayız. Üreme yani Tüp Bebek Turizminde dünyada büyük bir rekabet var. Bu rekabet de Türkiye ve özellikle Antalya çok şanslı bir konumda. Antalya’ya Avrupa’nın bir çok noktasından doğrudan seferlerin olması, kolay bir şehir olması, havaalanı mesafelerinin ve transferlerin kolay olması, konaklama seçeneklerinin çok fazla olması ve tedavi seçeneklerinin de Avrupa’ya göre çok daha makul olması Antalya’nın farkını ortaya koyuyor.”dedi.

 

Gelecek Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktörü Op.Dr.Mete Işıkoğlu dünyada bir çok ülkeden çok aşağıda bir tedavi maliyeti ile hizmet verdiklerini ve bu bakımdan da bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini de ifade ederken, “ Tüp Bebek tedavi maliyetlerine baktığımızda Rusya’da bizim iki katımıza yaklaşıyor. Avrupa ülkelerinde ise bu oran 2-2.5 katında. Kuzey Amerika’da bu ise oran 4 katına kadar çıkabiliyor. Bu oranlar bazı kuzey Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye göre biraz az olmasına rağmen genelde bu rakamlar Türkiye’yi ön plana çıkarıyor. Burada çok büyük bir çaba göstererek, iyi bir tanıtım ile Tüp Bebek turizminden beklenen payı fazlasıyla alabileceğimizi düşünüyorum.”

 

Türkiye’deki kliniklerin Avrupa’daki benzerlerinden çok daha iyi bir yapıda ve hijyenik ve başarılı sonuçlara imza attıklarını da belirten Işıkoğlu, “ Akla şu gelmemeli. Oraya gidersek, Türkiye’de kurallar nasıldır? Uyunabiliyor mu? Acaba hijyenik mi? Bu alanda Türkiye gerçekten, Avrupa’daki emsallerine göre çok daha başarılı, daha titiz ve son derecede tercih edilebilir düzeyde. Bu bakımdan Tüp Bebek turizmini biz açılış ve çıkış kapısı olarak görüyoruz. “dedi.

 

Her geçen gün yurt dışından gelen çiftlere  Tüp Bebek Tedavisi uyguladıklarını da ifade eden Işıkoğlu, Kanadan, Kazakistan,a kadar bir çok ülkeden çiftin Antalya’ya gelerek, kliniklerinde tedavi olduklarını söyledi. Işıkoğlu, “ Başta Almanya olmak üzere, Rusya, Kazakistan, İngiltere, Kanada,Avusturya, Norveç ve İsveç gibi ülkelerden çiftleri Gelecek Tüp Bebek merkezinde tedavi ettik. Birçoğu başarılı oldu. Bu dönemde Kazakistan’dan yoğun bir ilgi var. “dedi. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.