Ant Yapı'dan turizm sektörüne 250 Milyon Dolarlık yatırım

Geçen 10 yılda toplamda 250 Milyon Dolarlık beş turizm yatırımı hayata geçiren Ant Yapı, pandemi ve tüm olumsuz koşullara rağmen sektörde büyümeye devam ediyor.

27/02/2021 20:21
Ant Yapı'dan turizm sektörüne 250 Milyon Dolarlık yatırım

Geçen 10 yılda toplamda 250 Milyon Dolarlık beş turizm yatırımı hayata geçiren Ant Yapı, pandemi ve tüm olumsuz koşullara rağmen sektörde büyümeye devam ediyor. Şirket, turizm sektöründeki altıncı yatırımını 2021 Nisan sonunda Bodrum’da, dünyanın en büyük otel zincirlerinden Radisson Hotel Group’un premium markası Radisson Collection’ı açmaya hazırlanıyor.

Ant Yapı Otel Yatırımları İşveren Temsilcisi İlhan Akpınar, şirketin 3 ayda bir yayınlanan kurumsal dergisi EQ Dergi’ye konuyla ilgili yaptığı açıklamalarında şunları söyledi:

Turizmde ilk yatırımımız 2010 yılında gerçekleşti 

“Turizmde İlk yatırımımız 2010 yılında uluslararası bir marka olan Singapur merkezli Frasers Hospitality ile yaptığımız iş birliği oldu. ‘Servisli rezidans daireleri’ konseptli Fraser Place Anthill Istanbul, 2014-2015 yıllarında Dünyanın En İyi Lüks Otelleri Ödülleri yarışmasında ‘Türkiye’nin En İyi Servisli Apartmanı’ kategorisinde ödüle layık görüldü.

Aynı yıl Alaçatı’da şıklık ve konforu içinde barındıran, aynı zamanda kişiye özel hizmet anlayışıyla farklı bir tatil imkânı sunan Antmare Butik Otel’imizin açılışını yaptık. Üçüncü turizm yatırımımızı ise, yine uluslararası bir marka olan ve dünyanın en hızlı büyüyen otel zincirlerinden biri olan Radisson Hotel Group iş birliğiyle gerçekleştirdik.

Fraser Place Antasya, Türkiye’nin en iyi 25 lüks oteli arasında gösterildi

2012’de açılan Radisson Blu Hotel İstanbul Asia otelimizde beş yıldızlı hizmet anlayışımızla ayrıcalıklı bir konaklama imkânı sunuyoruz. Dünyanın dev konaklama grubu Frasers Hospitality’le yaptığımız anlaşma kapsamında 2016’da ikinci lüks ‘residence’ konseptli projemiz Fraser Place Antasya Istanbul’u hayata geçirdik.

Fraser Place Antasya İstanbul ile 7 yıldızlı otel konforunu Anadolu Yakası’na da getirmenin mutluluğunu yaşadık. Otelimiz, 2018 yılı misafir yorumlarına göre Türkiye’nin en iyi 25 lüks oteli arasında gösterildi ve 2019 Travellers’ Choice Ödülü’ne değer görüldü.

Antwell’i bir marka haline getirip büyütmeyi planlıyoruz 

İstanbul, Çamlıca’da hayata geçirdiğimiz Antwell ise grubumuzun yapımı tamamlanan ve hizmete açılan son projesi. Tasarımından sunduğu hizmetlere, sosyal yaşam alanlarından otelcilik hizmetlerine kadar bütünlüklü bir anlayışla ‘sağlıklı yaşamı’ temel alıyor. Kendi markamız olan Antwell dünyanın birçok ülkesinde benzerleri bulunan bir konseptin Türkiye’deki ilk örneği.

Sağlık turizmine yönelik, yurtdışındaki uygulamaları aratmayacak kalite ve standartlardaki servisli ‘residence’ konseptli otelcilik hizmeti sunuyor. 2019 yılında Türkiye’nin en prestijli gayrimenkul ödülleri olarak kabul edilen Sign of The City Awards’ta kendi kategorisinin yıldızı seçilen Antwell’i bir marka haline getirip büyütmeyi planlıyoruz.

Radisson Collection, Nisan ayında Bodrum’da açılacak  

Altıncı yatırımımızı dünyanın en büyük otel zincirlerinden Radisson Hotel Group’un premium markası Radisson Collection’ı Nisan ayında Bodrum’da açarak tamamlamayı planlıyoruz. Radisson Collection Hotel Bodrum adıyla hizmet verecek otelimiz aynı zamanda Radisson Hotel Group’un Türkiye’deki ilk premium oteli olma özelliği taşıyor.

Avrupa tasarım estetiğini özgün Akdeniz mimarisiyle sentezleyen tesiste üst segment konaklama, açık-kapalı yüzme havuzları, teras bar, fitness salonları, toplantı odaları, restoranlar, lounge alanları ve özel bir marina yer alacak; özel kumlu plaja doğrudan erişim imkânı sağlanacak.

Ant Yapı olarak turizm sektörüne olan inancımızı pandemiye rağmen gösterdik

Ant Yapı olarak turizm sektörüne olan inancımızı pandemiye rağmen süren yatırımlarımızı tamamlayarak gösterdiğimizi söyleyen Ant Yapı Otel Yatırımları İşveren Temsilcisi İlhan Akpınar, sektördeki yatırımlarımızın önümüzdeki dönemde de devam edeceğini açıkladı.

Turizm sektörünün ekonomik krizlere, terör ve benzeri olumsuzluklara hatta günümüzde tanıklık ettiğimiz pandemiye rağmen, bir-iki yıl sorun yaşasa da uzun dönemde hep yükselen trendini koruyacağını söyleyen İlhan Akpınar, “Biz, Ant Yapı olarak turizme çok önem veriyoruz. Kendimize en yakın gördüğümüz sektör turizm. Ant Yapı’nın yurt içindeki turizm yatırım projelerinin toplam değeri 250 Milyon Dolar.

Tüm yatırımlarımızın dönüşü ve aynı zamanda misafirlerimizin konaklama deneyimleri sonrasındaki pozitif yorumları memnuniyet verici. Sektörde daha fazla büyümek, pazarlama gücümüzü, marka bilinirliğini arttırmak ve yatırımlarımızdan daha verimli ve hızlı geri dönüşler elde etmek amacı ile koşullar oluştuğunda büyük markalarla iş birliği içinde yeni projeler hayata geçirebiliriz.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.