Alternatif turizm için 78 yeni proje...

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Süleyman Alata, alternatif turizme yönelik 2013 yılı proje teklif çağrısına 78 başvuru yapıldığını belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alternatif turizm için 78 yeni proje...

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, yaptığı açıklamada; "Ajansımızın Güney Ege Bölgesi turizminde; alternatif turizmin bölge ekonomisine olan katkısının arttırılması, turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi ile bunların tanıtımı ve pazarlaması için yenilikçi uygulamalar geliştirilmesini amaçlayan 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında yürüttüğü 'Alternatif Turizm' ile 'Turizm Altyapısı' Mali Destek Programlarında proje değerlendirme süreci tamamlandı.

“Sözleşme imzalamaya hak kazanan projelerin kamuoyuna açıklanmasına karar verilmiştir. Güney Ege Bölgesi'nin alternatif turizm çeşitliliğinin artırılmasına katkı sağlayacak, Alternatif Turizm ve Turizm Altyapısı olmak üzere iki ana mali destek programından oluşan Proje Teklif Çağrısı kapsamında Ajansa toplam 78 proje sunulmuştur" dedi.

Kategorilere göre gerçekleşen başvurular hakkında da bilgiler veren Alata, "Alternatif Turizm Mali Destek Programı çerçevesinde Ajansımıza 46 proje başvurusu gerçekleştirilmiş olup yapılan değerlendirmede, 9 proje destek almaya hak kazanırken Ajansımızın bu program kapsamında tahsis ettiği toplam destek miktarı 1 milyon 689 bin 436,76 TL olmuştur. Turizm Altyapısı Mali Destek Programı'nda ise; Ajansımıza 32 proje başvurusu yapılırken 17 proje başarılı bulunarak sözleşme imzalamaya hak kazanmıştır.

Bu program kapsamında GEKA'nın destek miktarı toplamda 9 milyon 658 bin 50,28 TL olacaktır. Ajansımızın yaklaşık 7 aydır büyük bir titizlikle yürüttüğü Alternatif Turizm Mali Destek Programı ile sağlık ve Termal turizm, kış turizmi, eko turizm, agro turizm, kırsal turizm, sualtı dalış, sörf, uçurtma sörfü, yamaç paraşütü gibi alanlarda yaklaşık 4 milyon TL'lik bir yatırım potansiyelinin uygulamaya geçeceği görülmektedir.
 
KOBİ'lerin başvuru sahibi olabildiği söz konusu program ile model projelerin oluşturulması da hedeflenmekte olup bu projelerin önümüzdeki dönemde bölgenin alternatif turizm kaynaklı gelirlerini de artıracağı değerlendirilmektedir" diye konuştu.
 
Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik Turizm Altyapısı Mali Destek Programı sayesinde bölge için 16,5 milyon TL'lik bir yatırım potansiyelinin uygulamaya geçeceğine işaret eden Alata, şunları söyledi: "Böylelikle bölgedeki alternatif turizm olanaklarının ulaşılabilirliğinin ve çekiciliğinin altyapı çalışmaları ile yükseltilerek alternatif turizmin bölge ekonomisine olan katkısının artırılması sağlanacaktır.
 
Yapılan değerlendirmeler sonucunda sözleşme imzalamaya hak kazanan proje listesi ajansımızın www.geka.org.tr internet sitesi ile sosyal paylaşım sitesi hesaplarında yayınlanmakla birlikte ekte sunulmuştur. Kazanan projelerin bölgemize hayırlı olmasını dileriz"  

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.