Almanya formülü kısıtlama kararını kaldırır

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, otellerde alınan önlemlerin Rus heyetlere doğru biçimde anlatılmasının çok önemli olduğunu kaydetti. Yağcı, “Süreç bu şekilde ilerlerse kısıtlama kararı çok daha erken kalkabilir” dedi.

16/04/2021 11:39
Almanya formülü kısıtlama kararını kaldırır

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Moskova’ya geçen yıl Almanya ile turizm alanında yaptığımız iş birliğini önerdik. Heyetler görüşecek, uçuşları yeniden başlatmak için çalışıyoruz” dedi.

DOĞRU ANLATMALIYIZ

Türkiye kanadından yapılan bu açıklamayı ve salgının sektöre yönelik etkilerini Hürriyet’ten Ceren Deniz’e konuşan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, otellerde alınan önlemlerin Rus heyetlere doğru biçimde anlatılmasının çok önemli olduğunu kaydetti. Yağcı, “Süreç bu şekilde ilerlerse kısıtlama kararı çok daha erken kalkabilir” diye konuştu.

NE GEREKİYORSA YAPILMALI

Antalya’daki vaka sayılarını bir an önce düşürüp risk haritasındaki rengi maviye çevirmek gerektiğini söyleyen Yağcı, “Bunun için umutlanmamız ve çok çalışmamız lazım. Vaka sayılarının düşmesi sadece turizm sektörü için değil ekonomik tablonun pozitife dönmesi için de son derece elzem bir konu. Dolayısıyla Antalya’nın durumu, Türkiye’yi etkileyecek. Normalleşme sürecine geçmemiz, vaka düşüşlerinin sağlanmasına bağlı. O nedenle gerekli tüm önlemlerin vakit kaybedilmeden alınması gerekiyor. Yaz sezonu öncesi, vaka sayılarının düşürülmesi için hangi önlem gerekiyorsa uygulanmalı” dedi.

SALGIN ALTINDA HAZIRLIK

Salgın koşulları altında sezon hazırlığı yapan turizm sektörünün desteklenmesini isteyen Erkan Yağcı, “Turizm sektörü, sağladığı döviz geliri, yarattığı istihdam, ilişkili olduğu sektörlerle girdi-çıktı ilişkisiyle ülke ekonomisinde çok önemli bir rol oynuyor. Turizmin 54 sektörle ilişkili olduğunun en belirgin örneğini Antalya’da yaşıyoruz. Antalya ekonomisi için de son derece önemli olan turizm, hem tarımla hem de sanayiyle iç içe olan bir sektör. Kent ekonomisinin ne kadar turizmle bağlantılı olduğunu 2016 yılından beri deneyimliyoruz” diye konuştu.

TURİZME DESTEK DEVAM ETSİN

İstihdam destekleri kapsamında turizm sektörüne yönelik kısa çalışma ödeneği ve kredi imkânlarının devam etmesi gerektiğini vurgulayan Yağcı şunları söyledi: “Salgın döneminde sektöre yönelik atılan adımlar, verilen destekler çok doğruydu. Turizm için normalleşme, uluslararası uçuşların başlamasıyla olacak. Bu olana kadar sektöre desteğin devam etmesi gerekir.”

GÖZÜMÜZ ÜÇ ÜLKENİN ÜSTÜNDE

Uluslararası gelişmeleri yakından izlediklerini belirten AKTOB Başkanı Yağcı, Rusya’nın uçuş kısıtlamasını ve Avrupa’nın seyahat engellerini şöyle değerlendirdi: “Bizim için kaynak pazar niteliğindeki Rusya, Almanya ve İngiltere’nin açıklamalarını takip ediyoruz. Rusya’dan ve Almanya’dan en fazla turist Antalya geliyor. İngiliz pazarında da Ege’den sonra ikinci destinasyon konumundayız. Bu üç ülkeden de seyahat trafiğinin olmaması nedeniyle şu anda turizm hareketliliğinden bahsedemeyiz. Turizm hareketinin çok kısıtlı olduğu bir ortamda sektörün desteklenmesi çok büyük bir gereklilik.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.