Alman turistin ilk tercihi İstanbul, Rus turistin Antalya oldu

Alman turistlerin 2023’te en çok tercih ettiği 10 tatil noktasından 3’ü Türkiye’de yer alıyor. Alman turistlerin tatil için birinci tercihi İstanbul olurken, Rus turistler için öncelik Antalya oldu. Almanların 2023 yılında tercih ettikleri tatil destinasyonları, Skyscanner adlı uçuş arama sitesi tarafından açıklandı.

26/12/2023 13:27
Alman turistin ilk tercihi İstanbul, Rus turistin Antalya oldu

Alman turistlerin 2023’te en çok ilgi gösterdiği 10 destinasyon sıralamasında Türkiye’den 3 kent var. Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, Alman turistlerin tatil için birinci tercihi İstanbul olurken, Rus turistler için öncelik Antalya oldu. Almanların 2023 yılında tercih ettikleri tatil destinasyonları, Skyscanner adlı uçuş arama sitesi tarafından açıklandı.

Palma de Mallorca, İspanya: Balear Adaları'na bağlı olan Palma de Mallorca, listenin başında yer alıyor. Adanın güzellikleri ve Akdeniz atmosferi, Alman turistler için çekici kılınıyor.

İstanbul, Türkiye: Türkiye'nin en büyük şehirlerinden İstanbul, tarihi ve kültürel zenginlikleri, eşsiz manzaraları ve lezzetli mutfağı ile Alman turistler için popüler bir destinasyon haline gelmiş durumda.

Antalya, Türkiye: Antalya, güneş, deniz ve tarihle dolu bir tatil için tercih edilen bir bölge olarak sıralamada üçüncü sırayı almış durumda.

Bangkok, Tayland: Asya'nın popüler turistik destinasyonlarından biri olan Bangkok, farklı kültürleri keşfetmek isteyen Alman turistler için cazip bir seçenek olmuş.

Barselona, İspanya: Katalonya'nın başkenti Barselona, mimari güzellikleri, sanat ve kültür etkinlikleri ile Alman turistlerin dikkatini çekiyor.

Londra, Birleşik Krallık: Kültürel zenginlikleri, tarihi yapıları ve modern yaşam tarzıyla Londra, Avrupa'nın popüler şehirlerinden biri olarak listede kendine yer buluyor.

New York City, ABD: Büyüleyici manzaraları, alışveriş olanakları ve kültürel çeşitliliği ile New York, her zaman ilgi çeken bir destinasyon olmaya devam ediyor.

İzmir, Türkiye: İzmir, zeytin ağaçlarıyla çevrili plajları, tarihi alanları ve sıcak atmosferiyle Alman turistler için tercih edilen bir şehir.

Malaga, İspanya: Costa del Sol'un güzel sahillerine ev sahipliği yapan Malaga, güneş ve deniz tatili arayan Alman turistler için çekici bir nokta.

Lizbon, Portekiz: Tarihi dokusu, renkli sokakları ve manzaralarıyla Lizbon, Portekiz'in başkenti, sıralamadaki son destinasyon olarak dikkat çekiyor.

6.3 MİLYON RUS’UN 3.5 MİLYONU ANTALYA’I TERCİH ETTİ

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR, yıl sonu rakamları netleştiğinde Türkiye'yi ziyaret eden Rusyalı turist sayısının 6,3 milyona ulaşmasını beklediklerini açıkladı. 2023'te Türkiye'ye giden Rusyalı turist sayısı pandemi öncesine göre hala yüzde 10 daha düşük.

Ancak 2022'ye kıyasla yüzde 24'lük artış söz konusu. Rekor 7 milyonla 2019 yılında kırılmıştı. 2023'te Türkiye'ye gelen Rusyalı turistlerin 3,5 milyonunu Antalya ağırladı. İstanbul'a gelen turist sayısı ise 2 milyon. Bunu 450 binle Ege kıyıları takip ediyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.