"Akdeniz çanağının turizm başkentiyiz"...

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Çorabatır, 2013 sezonunun birçok olumsuz gelişmeye rağmen Türk ve Antalya turizmi için başarılı geçtiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
"Akdeniz çanağının turizm başkentiyiz"...

Sezonu değerlendiren Çorabatır; "Son açıklanan rakamlara bakarsak Antalya turist sayısında yüzde 7'lik artışla Eylül sonunda 10 milyon turist rakamına ulaştı. Olumsuz gelişmelere rağmen sezon iyi geçti. Antalya'da her geçen gün yatırımlar artıyor. Bu yatırımların karşılığında otel doluluklarının aynı düzeyde kalabilmesi için daha çok tanıtım ve daha çok pozitif bir şekilde gündemde olmak gerekiyor. Eğer bunu sağlayabilirsek daha fazla turist ağırlayabiliriz" dedi.

"Antalya sadece Türkiye'nin değil Akdeniz çanağının turizm başkentidir" diye konuşan Sururi Çorabatır, "Gerek yatak kapasitesi, gerek 5 yıldızlı otel sayısı ile Antalya, İspanya, İtalya, Mısır ve Yunanistan ile yarışıyor. Antalya'nın avantajları çok fazla. Yeni konsept ve yeni otellerle birlikte Antalya'nın cazibesi her geçen gün artıyor. Bununla birlikte Antalya halkının turizme sahip çıkması ve turizmde çalışan personelin gayreti ile başarıyı yakalıyoruz. Yaptıkları birbirinden güzel yatırımlarla turizm yatırımcılarının da hakkını vermeliyiz. Antalya takım oyunu ile başarıyı yakalıyor" şeklinde konuştu.

Antalya turizminin Türk ekonomisine katkısını da değerlendiren Çorabatır, "Antalya'nın istihdama katkısı ve sağladığı döviz girdisinin Türkiye ekonomisine katkısı tartışılmaz. Antalya Türkiye'ye gelen turistin yüzde 40'ını ağırlıyor. Antalya'nın turizmdeki bu başarısı ilerleyen yıllarda da devam edecektir. Kültür ve sanat organizasyonları ile Antalya turizmi çok daha iyi bir performans gösterebilir. Eğer bu çalışmalar artarsa Antalya 2023 yılında kendisi için belirlenen hedefi daha erken yakalayacaktır" diye konuştu. (Milliyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.