Airbnb yasası 1 yıl ertelendi... İşte nedeni

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, yaşanan bu sorunlar nedeniyle, konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanunun bir yıl ertelendiğini açıkladı.

25/01/2024 14:50
Airbnb yasası 1 yıl ertelendi... İşte nedeni

Son yıllarda sayıları giderek artan ve otellerdeki geceleme sayılarını düşürdüğü ifade edilen günlük kiralık evlerle ilgili yasal düzenleme süreci başlatılmış, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan 7464 sayılı Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun,  Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.

Kanunun yasalaşması ile birlikte bazı sorunların ortaya çıktığı ve turizm belgesi alacak işletme sahiplerinin imar mevzuatına takıldığı belirtiliyor.

Uygulama neden bir yıl ertelendi?

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, yaşanan bu sorunlar nedeniyle yasanın uygulanmasının 1 yıl ertelendiğini açıkladı. Sorunların giderilmesi ve gerekli alt yapıların oluşturulması için böyle bir karar alındığını anlatan Otgöz, erteleme ile ilgili düzenlemenin önümüzde günlerde TBMM'de görüşülüp yasalaşacağını bildirdi.

Fethiye TV’den Sedat Ünal’ın haberine göre, bu yasa gereği başvuru yapanlar yıl sonuna kadar konutları turizm amaçlı olarak kiralamada sıkıntı yaşamayacaklar. Önümüzdeki günlerde resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.