“Kemanı ağlatan adam" DaruSultan’ı tercih etti…

Süper Grup tarafından İstanbul Beyoğlu’nda hayata geçirilen ve ismi “Sultanların mekanı” anlamına gelen Daru Sultan Hotel, ünlüleri ağırlamaya devam ediyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
“Kemanı ağlatan adam" DaruSultan’ı tercih etti…

Avea sponsorluğundaki bu yıl 5'incisi düzenlenen sıra dışı müzik konserleri kapsamında Türkiye’ye gelen Farid Farjad, Daru Sultan Hotel’de konaklamayı tercih etti.  Genel Müdür  Cem Aksoy, Türkiye'de "Kemanı ağlatan adam" olarak bilinen Fars asıllı sanatçı Farid Farjad’i  Daru Sultan’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Ünlü sanatçının konseri, İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu’nda 28 Şubat akşamı  (bugün) saat 20.00’da gerçekleşecek.

Dünyanın gerdanı İstanbul Boğazı’nda, omuzu Galata’ya yüzü Haliç’e dönük yaşayan, Levanten Mimari’nin son iki binasından birinde hayat geçen Daru Sultan, sultanlara layık bir otel olarak hizmet veriyor. DaruSultan Hotel, tarihle iç içe geçmiş konumu, esin kaynağı Osmanlı sultanları olan ve her biri farklı konsepte sahip odaları, teknolojik donanımı geçmişi günümüze taşıyor.

Her katta, her odada ayrı bir sır…

Konsept bir otel olan DaruSultan’ın iç mimarisi, tamamen Osmanlı saraylarından örnek alınarak dizayn edildi. 5 katlı otelde hepsi birbirinden farklı 35 oda bulunuyor. Otel misafirlerini lobiye girer girmez, Osmanlı Sarayları’nda görülen bir taht karşılıyor. Her katı, bir Osmanlı padişahına ithaf edilen otelin odalarının her biri farklı tarzda dizayna sahip. Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim, 4. Murat ve Yıldırım Bayezid katlarının her birinde; sultanın adıyla anılan bir suite ve o sultan döneminde yaşamış önemli kişilere ithaf edilen bir deluxe ve 5 superior oda yer alıyor.

Konukların rahat etmesi için her detayın düşünüldüğü DaruSultan’da, SPA merkezinde hamam, sauna ve buhar banyosunun yanı sıra, özel bir masaj odası da yer alıyor. Konuklar, Dar'inn Restaurant ve Teras Restaurant’ta dünya ve Osmanlı Mutfağı'ndan seçkin lezzetlerin tadına bakma şansına sahip oluyor. Üzerinde titizlikle çalışılan mönü, Osmanlı dönemine ait olan ama çok da bilinmeyen yemekler ve ağırlıklı olarak padişahların sevdiği lezzetlerden oluşuyor.

Günlük yaşama yansıyan Osmanlı tarzı...

Konsept bir otel olan DaruSultan Hotel, Osmanlı sultanlarından esinlenerek tasarlanan odalarıyla modern çağda geçmişi yaşatıyor. Dileyen konuklar bunu günlük yaşamlarına da taşıyabiliyor. Odaların duvarlarındaki tablolardan oda içerisinde kullanılan abajurlara, avizelerden perdelerde, yatak örtülerinden dekoratif Osmanlı yastıklarına kadar her objenin satışı yapılıyor. Ayrıca, Türkiye'de bir ilk olan uygulama ile; çıkış esnasında otelde kullanılan Bvlgari şampuan ve sabunların orijinal parfümü bayan konuklara hediye ediliyor. Böylece konuklar, o parfümü her kullandıklarında DaruSultan’ı hatırlıyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.