80 golf sahası için ilk adım...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 11 sahayla Türkiye’de golfün başkenti olarak bilinen Antalya Belek ile İstanbul’dan sonra turizm pazarlarını geliştiren Bursa, Denizli Pamukkale ve Muğla’da golf tesisleri yapılması için tahsise çıktı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
80 golf sahası için ilk adım...

Aralarında otel, konaklama tesisi ve golf sahalarının olduğu toplam 86 turizm tahsisi için ilana çıkılmaya hazırlanılırken, Anayasa Mahkemesi’nin itirazlara rağmen önceki yıl verdiği ‘ormanların Turizm Bakanlığı’na bırakılması’ kararından sonra ilk defa golf tesisi ilanına çıkılmış oldu.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Daha önce 86 golf sahasının tahsisi gündemde iken, Anayasa Mahkemesi’nin kararları sonrasında bu projeler rafa kaldırılmıştı. Yeni tahsislere baktığımızda bu sürecin yeniden başladığını görüyoruz” dedi.
 
BURSA’YA İKİ SAHA
 
Özelikle Arap turistini her yıl artıran Bursa’ya turizmin çeşitlenmesine yönelik 18 delikli 2 golf alanı ve konaklama tesisleri yatırımı için Mustafakemalpaşa İlçesi’nde orman arazisi olarak iki farklı tahsis belirlendi. Denizli Pamukkale ile Muğla merkezde bulunan iki arazide daha golf alanlı tesis yapılmak için ilana çıkıldı. Girişimciler, 15 Mart 2013’e kadar Turizm Bakanlığı’na başvuru yapmak zorundalar.
 
YASAKLANDIKTAN SONRA İLK TAHSİSLER
 
Eski Turizm Bakanı Atilla Koç döneminde Anayasa Mahkemesi, Orman Bakanlığı’na ait arazilerin turizme tahsisini yasaklamıştı. Bu tarihte 86 golf sahası için yapılacak tahsisler de rafa kalkmıştı. 2011’de “Ormanlar zarar görecek” denilerek daha önce yürürlüğü durdurularak iptal edilen ‘Turizmi Teşvik Kanunu’nun bazı maddelerine onay çıktı.
 
Kanunda “Golf turizmine yönelik olarak uygun iklim yapısı ve topoğrafik özellikler dikkate alınarak standartlara uygun tesis yapılmasına imkân sağlayan yerlerin bakanlığa tahsis edilmesine yönelik atıf bulunuyor
 
17 GOLF SAHAMIZ VAR
 
Türkiye Golf Federasyonu verilerine göre Türkiye’de 11’i Antalya, 3’ü İstanbul, birer tane de Bodrum, Aydın ve KKTC’de olmak üzere toplam 17 golf sahası bulunuyor. (Ünsal Ereke)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.