OTSAD'tan spor turizmi atağı

OTSAD Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği’nin Ortadoğu da yaptığı tanıtımlar, spor turizmini de olumlu etkiledi.

19/06/2018 16:51
OTSAD'tan spor turizmi atağı

OTSAD, 2016-2017 yıllarında yaklaşık 16 üst düzey futbol kulübünü ülkemize getirmiş ve hazırlık kamplarını burada geçirmeleri için büyük bir organizasyona imza atmıştı.    

Yine OTSAD'ın öncülüğünde Suudi Arabistan'ın en ünlü takımlarından Al İtihat FC ile Bursaspor dostluk maçı yapmıştı. Osmanlıspor, Boluspor, Sakaryaspor, Sapancaspor ile Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri takımları arasında karşılaşmalar organize etmişti.  

Fatih Terim ile görüşüldü

OTSAD Genel Başkanı Hüseyin Kırk yaptığı açıklamada, "Ortadoğu’daki spor turizm kültürünü, ülkemizdeki spor turizmi kültürü ile birleştirerek, büyütmek istiyoruz. Fatih Terim ile milli takımlar teknik patronu iken görüşme fırsatı bulmuştuk. Kendisi de konuya ilgi göstermişti. Özellikle Katar ilgisini çekmişti. Katar'dan iyi bir teklif gelmesi durumunda, değerlendirmeye alabileceğini söylemişti.                             

Katar'da birkaç sezondur teknik direktörlük yapan Türk teknik adamlarımızdan Bülent Uygun ve İran’ın ünlü takımlarından Traktör'de bir süre teknik direktörlük yapan Ertuğrul Sağlam, bu örneklerden bir tanesi" dedi.

7 ülkenin  Basketbol Milli Takımları İstanbul’da

OTSAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Tryp ve Hawthorn Suites By Wyndham Hotel Satış Direktörü Atalay Aracıoğlu  da,  7 ülkenin  Basketbol Milli Takımları’nı otellerinde ağırladıklarını söyledi.  Spor turizmine yönelik pek çok imkanı içinde barındıran otelde düzenlenen turnuva hakkında  bilgi veren Aracıoğlu,  otelin 2000 kişilik çok amaçlı spor salonunda ilk organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin Milli Basketbol Takımları’nın katılımı ile düzenlenen Molten Cup 2018’e Bahreyn, Kuveyt, Suudi Arabistan, Ürdün, Kamerun, Irak, Uganda ve Fas basketbol milli takımları katıldı. Turnuvanın finali, 21 Haziran’da Adalet Turan Çok Amaçlı Spor ve Sergi kompleksinde gerçekleştirilecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.