5 yıldızlı iftarlar hız kesmiyor...

İstanbul’daki beş yıldızlı oteller iftar sofralarını bugün kurmaya başlıyor. Ramazan ayına özel hazırlanan sofralarda geçirmek isteyenler için iftar menüleri fiyatları 55 ile 115 lira arasında değişiyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
5 yıldızlı iftarlar hız kesmiyor...

Geçen seneye göre menü fiyatlarında bir değişlik olmadığını belirten sektör temsilcileri, azda olsa fiyat artışının olduğunu söyledi.

BAŞBAKAN: BIRAKIN 5 YILDIZLI OTELLERİ...

Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy güzergâhında hizmet verecek metro hattının açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5 yıldızlı otellerde verilen iftar yemekleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan “Ramazan-ı Şerif’in hayırlara, berekete, rahmete, afiyete vesile olmasını diliyorum. Hepinizden yoksulları bu ay içinde daha bir hatırlamanızı, bir tas çorbayı beraber paylaşmanızı istiyorum. Bırakın beş yıldızlı otelleri, oturun komşularınızla beraber. Onlarla sofranızı paylaşmanızı bekliyorum” dedi.

FİYATLARDA DÜŞÜŞ YOK...

Geçen seneye göre iftar menülerinin fiyatlarında bir düşüş yaşanmadığını ifade eden İstanbul Point Otel Genel Müdürü Cihan Yılmaz, iftar menülerinin fiyatlarının 95 lira civarında olduğunu söyledi. İftar menülerine enflasyondan dolayı küçük artışların yaşandığını belirten Yılmaz, “Başbakan Erdoğan geçen senede böyle bir açıklama yapmıştı. Bu yüzden ufak tefek iptaller oldu. Ancak büyük iptaller yaşanmadı” dedi. Farklı seçeneklerde iftarların da olabileceğinin altını çizen Yılmaz, “Bu işin faydalı olan kısımları da var. Sosyal sorumluluk projesi olarak ihtiyacı olan derneklere maddi yardımlarda yapılıyor” dedi.

Gösterişe dönüştü...

Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Başbakan Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile ilgili, “Artık iftar sofrası kurdurtmak gösteriş haline geldi. Bu dini bir iş. İnsanlar tanıdıklarını sokak ya da lokantalarda ağırlamamalı” dedi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Osman Ayık ise “Bu sene fiyatlarda cüzi bir artış var. Şehir otellerinin iftar menü fiyatları kendi koşullarına göre farklılık gösteriyor” dedi. (Hürriyet)

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.