3 boyutlu yazıcı ile otel inşa ediliyor

ABD’nin Texas eyaletindeki Marfa bölgesinde, çölün ortasına 62 dönümlük bir otel inşa ediliyor. Bu oteli özel yapan şey, 3 boyutlu yazıcı ile üretilmiş olması.

26/03/2023 23:47
3 boyutlu yazıcı ile otel inşa ediliyor

ABD’li ünlü film yapımcısı ve otel zincirleri sahibi Liz Lambert, eşi benzeri görülmemiş bir projeye imza atıyor. Webtekno'da yer alan habere göre, Texas eyaletindeki çölün ortasına, 3 boyutlu yazıcıdan üretilen malzemeler ile bir otel inşa ediliyor.

Marfa'da bulunan ve dünya çapında gezginler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir kamp alanı olan El Cosmico, yenilikçi teknoloji kullanılarak aynı zemin üzerine 3D baskı malzemeleri ile oteli genişletecek.

62 dönümlük arazide, 3 boyutlu yazıcıdan üretilmiş otel: ‘El Cosmico’

El Cosmico şimdilik sadece 21 dönüm. Ancak çok yakında 3D baskılı genişletme, bu alanı neredeyse üç katına çıkaracak ve burayı bir yaz tatilini gerçekten keyifli ve dinlendirici kılan tüm gerekli unsurlarla birlikte 62 dönümlük, çölde serap görüyormuşsunuz gibi bir vahaya dönüşecek.

Bungalovlar ve konuk evleri ile donatılmış arazide devasa bir de havuz olacak. 3 boyutlu yazıcı malzemelerini ise, Icon markası üstlenecek. Icon’un imza inşa sistemi olan Vulcan yazıcısı ve taşınabilir Magma karıştırma birimi ile üretilecek malzemelerle El Cosmico inşa edilecek. Otelin, 2024'te açılması bekleniyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.