260 bin yeni yatak geliyor...

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Gür, Türkiye'nin turizmde son 25 yılda dünyanın en büyük 6. turizm ülkesi haline geldiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
260 bin yeni yatak geliyor...

ANSİAD 3. Olağan Toplantısı yapıldı. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Gür, Türkiye'nin turizmde son 25 yılda dünyanın en büyük 6. turizm ülkesi haline geldiğini söyledi.  

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) Hillside Su Otel'de düzenlenen 3. Olağan Toplantısı'nda konuşan, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gür, Türkiye'nin turizmde her geçen gün büyüdüğünü belirterek, 2012 yılında Türkiye'ye toplam 32 milyon turist geldiğini söyledi.

Türkiye'ye en çok gelen turistler arasında Almanya'nın 5 milyon ile birinci sırada, Rusya'nın ise 3,6 milyon ile ikinci sırada yer aldığını anlatan Gür, 2012 yılını 23 milyar turizm geliri ile kapattıklarını ifade etti.
 
Rusya'da pasaport kısıtlaması yaşandığını ancak pasaport sayısı artışıyla Türkiye'ye gelen Rus turist sayısında da yükselme olacağına kaydeden Gür, ''Türkiye'ye gelen turist sayısı artacak. Rusya'da 40 milyona yakın insan yurt dışına çıkabiliyor. Pasaport bizde ki gibi serbest değil. Yurt dışına çıkan 4 Rus vatandaşından biri Türkiye'yi tercih ediyor'' dedi.
 
Özellikle güney bölgelerden Ortadoğu ve güney komşulardan gelen turist sayısında önceki yıllara göre düşüş yaşandığını belirten Gür, fakat bu azalmaya rağmen Türkiye turizminde 2012 yılında yüzde bir artış gerçekleştiğini dile getirdi.
 
2013 itibariyle yatırım belgeli toplam 260 bin yeni yatağın işletmeye gireceğini anlatan Gür, ''Türkiye'de toplamda 3 bin 836 tesiste 985 bin yatak var. Belediye belgeliler ile bu sayı 1 milyon 450 bine ulaşıyor. Türkiye son 25 yılda dünyanın en büyük 6. turizm ülkesi haline geldi. Kongre turizminde dünyada söz sahibiyiz. Yine sadece geçen sene Antalya'daki 19 golf sahasında toplam 500 bin oyun oynandı. İnanç turizminde ise Türkiye'ye yakında yaklaşık 10-12 milyon turist geleceğini umuyorum. Çünkü üç semavi dinin kutsal değerleri burada. Bütün bunlar inanç turizmin temelini teşkil ediyor'' dedi. (HT)

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.