2026, turizmde patlama yılı olacak

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Resort Turizm Kongresi’nde yaptığı konuşmada, 2024-26 arasındaki dönemin turizm yatırımları için elverişli yıllar olacağını, 2026 yılının patlama yılı olacağını belirterek, “Sonrasında enflasyonun tek hanelere indirildiği ve öngörü oluşturulabilen bir dönem olacağını tahmine diyoruz" dedi.

24/11/2023 12:29
2026, turizmde patlama yılı olacak

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Resort Turizm Kongresi’nde “Turizm ekonomisinin dünyada ve Türkiye’de mevcut durumu ve geleceği” başlığını taşıyan bir konuşma gerçekleştirdi. Türkiye ekonomisinde turizmin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Hakan Aran, turizmci kazandığında çiftçisinden restoranına, kuyumcudan hastanelere kadar herkesin kazandığını ifade etti.

İş Bankası’nın turizm sektörünü stratejik yatırım alanı olarak gördüğünü açıklayan Hakan Aran, turizm sektöründe hedeflere ulaşılabilmesi için ellerini taşın altına koyacaklarını anlattı. Turizm sektörü için ilave 1 Milyar Dolar kaynak tahsis ettiklerini açıklayan Aran, “Turizm şehirlerinde turizm ihtisas şubeleri açıyoruz, turizm bankacılığı ekibini oluşturuyoruz. Artık kendilerini anlayan bankacılarla karşılaşacaklar.” dedi.

2024-26 arasındaki dönemin turizm yatırımları için elverişli yıllar olacağını, 2026 yılının patlama yılı olacağını söyleyen Hakan Aran, “Sonrasında enflasyonun tek hanelere indirildiği ve öngörü oluşturulabilen bir dönem olacağını tahmine diyoruz" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.