1'inci Türk Mutfağı Zirvesi İstanbul’da...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay desteklediği Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından yapılan ve Birincisi düzenlenecek Türk Mutfağı Zirvesi’nin İstanbul Tanıtım ayağı İstinye’de gerçekleşti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
1'inci Türk Mutfağı Zirvesi İstanbul’da...

1.Türk Mutfağı Zirvesi'nin tanıtım toplantısında konuşma yapan Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyon Başkanı Aykut Yenice, 1 ile 4 Aralık tarihinde Antalya'da gerçekleşecek dev organizasyonda Türk yeme içme sanatının önde gelen uzmanları ile "Arama Konferansı" çerçevesinde Türk Mutfağının geleceğini belirleyecek yol haritasını hazırlama şansını da bulacaklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ın da desteklediği dev organizasyonda katılımcı sayısı olarak 3 bin kişiyi geçmesi beklenirken, sektörle ilgili akademisyenler, gurmeler, bakanlık ve yetkililerin yanı sıra 144 kalemde sektöre hizmet ve ürün tedariki konusunda çalışan firmaların da lokantacılar odasına kayıtlı üyeler ile ikili görüşmeler yapılması imkanı doğacak.

İşletmeler aynı zamanda Turizm ve Kültür Bakanlığı'nın yönetmeliğine uygun bir biçimde tefrişatı ve mutfaklarında güvenilir gıda kullanımları yönünde profesyonel gıda, içecek, mutfak ekipmanları tedarikçilerinin açtığı standlarda yeni teknolojiler ve ürünler konusunda ikili görüşmeler yapıp kendi ihtiyaçlarını temin etme fırsatı da yakalamış olacaklar.

Türk Mutfağı'nın marka olması adına ne gerekirse yapacaklarını söyleyen Federasyon Başkanı Aykut Yenice, "1. Türk Mutfağı Zirvesi ile Türk mutfağı adına bugüne kadar yapılan bilgi kirliliğinin önüne geçeceğiz. Mutfağımızın temel taşlarından olan Kadına verilen değeri hak ettiği yere taşıyacağız. Kaliteli sunumu ön plana çıkaracağız… Akademisyenler ile konuşup dünya standarlarındaki Türk Mutfağı'nı layık olduğu düzeye çıkaracağız" diye konuştu…

Antalya'daki dev organizasyonda Türk Mutfağı tepeden tırnağa masaya yatırılacağının altını çizen Federasyon Başkanı Yenice, desteklerinden dolayı başta Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay'a teşekkür etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.