Yerli turistin pazar payında önemli artış

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Müdürü Cahit Sarıbey, yerli turist sayısının %30 lara ulaştığını söyledi.

31/12/2019 23:40
Yerli turistin pazar payında önemli artış

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Müdürü Cahit Sarıbey, turizm sezonunu değerlendirdi. Sezonun yüksek olduğu bu günlerde yerli ve yabancı turist sayısındaki artışı değerlendiren Sarıbey, Avrupalı turist açığının yerli turist ile kapanmaya çalışıldığını belirtti.

Turizmde yerli turist sayısında artışı dikkat çeken GETOB Müdürü Cahit Sarıbey, yerli turist sayısının %30 lara ulaştığını belirtti. Sarıbey, “ Önceki yıllara göre yerli turist sayısında %30’lara ulaşan bir iç Pazar oluştu. Daha önce Avrupa pazarları dolayısıyla yerli turiste daha fazla yer kalmıyordu. Bu yıl bu dilimin %30’luk kısmını yerli turistle kapatıyoruz.

Yüksek sezonu yaşadığımız bu aylarda otellerimizin doluluk oranı %95 seviyelerinde. Otellerimiz %60, 70 gibi büyük kısmını yabancı turistlerle doldurdu. Geriye kalan açığı bu sezon yerli turistle kapatıyor. Bu yıl önceki yıllara göre yerli turistte ciddi bir artış olduğunu söyleyebiliriz. Artık tatilciler Bodrum’dan Antalya’dan bıktı. Yerli turistin tercihi Marmaris oluyor. Dikkat ederseniz bunu Marmaris’te rahatlıkla görebilirsiniz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.