Utrecht Turizm Fuarı başladı

Hollandalı turistlerin büyük ilgi gösterdiği, Türkiye'nin de en büyük katılımcı olarak yer aldığı Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı başladı. 

10/01/2018 02:29
Utrecht Turizm Fuarı başladı

Utrecht’teki Jaarbeurs Salonu'nda bu yıl 48’incisi düzenlenen fuarr, 14 Ocak'ta sona erecek. Fuarda Türkiye, Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin, 50’ye yakın kurum ve kuruluşun katılımıyla açtığı yaklaşık 652 metrekarelik stantla en büyük katılımcı oldu.

Açılışa katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, standları ziyaret etti ve bir konuşma yaptı. Star'da yer alan habere göre Arısoy, konuşmasında şunları söyledi: " İnşallah 2018 yılı bir önceki yıldan çok çok daha iyi olacak. Bunun işaretlerini 2017 yılının ikinci yarısından itibaren almaya başlamıştık.

TANITIM ÇABALARIMIZ SÜRECEK

Bakanlık olarak ülkemizin kültürünü, tarihini, doğal güzelliklerini, turizm çeşitliliğini ve bu güzel turizm ürününü sektörle ve sizlerle birlikte dünyaya tanıtmak üzere çaba göstermeye devam edeceğiz.

Hep birlikte hareket edince çok güzel sesin çıktığı bu sektörden böyle bir iş birliğini burada da görmekten son derece mutlu olduğumu ve memnun olduğumu dile getirmek istiyorum. Fuarın, ülkemizin 2018 turizm sezonu için hayırlı uğurlu olmasını ve bereket getirmesini diliyorum."

Ömer Arısoy, burada yaptığı konuşmada, 48 yıllık tarihi ve 7 büyük turizm fuarından biri olan Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı'na Türkiye'nin 38 yıldır katılım gösterdiğini söyledi.

HOLLANDA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR PAZAR

Hollanda'nın, Türkiye turizminde önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatan Arısoy, "2015 ve 2016 yıllarında hiçbirimizin hatırlamak istemediği olumsuz şeylere rağmen 2017 yılında çok büyük bir toparlanma gerçekleştirdik.

Bu toparlanma Türkiye'nin turizm sektörünün ve ayrıca bizim ürünümüzün ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. İnşallah 2018 yılı bir önceki yıldan çok çok daha iyi olacak. Bunun işaretlerini 2017 yılının ikinci yarısından itibaren almaya başlamıştık" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İSPANYA İLE YARIŞIYOR

Türkiye'nin Hollanda'da İspanya ile yarıştığını dile getirerek, "Amacımız İspanya'nın yakaladığı sayıyı yakalamak. Hollanda pazarında İspanya lider konumunda, onunla yarışmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hollanda'dan gelen turist sayısı bizim açımızdan tatmin edici değil, bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye'nin standında popüler tatil destinasyonlarına yer verildiğini belirten Lahey Kültür ve Tanıtma Müşaviri Enis Tataroğlu ise, Türkiye'yi tercih eden Hollandalı turist sayısında son altı yıldır yükseliş olduğunu söyledi.

HOLLANDA'DAN GELEN REZERVASYONLAR ARTTI

Bu yılın ilk iki haftasında elde edilen rezervasyonlara ilişkin verilerin sevindirici olduğunu vurgulayan Tataroğlu, Türkiye'nin diğer ülkelerle kıyaslandığında Hollanda'da bu aşamada artış gösteren ülkelerden birisi olduğunu kaydetti.

Kendi alanında Avrupa'nın en büyük etkinliklerinden biri olarak adlandırılan ve Almanya'nın misafir ülke olarak yer aldığı fuarda, 150 ülkeden aralarında tur operatörleri, oteller, seyahat acenteleri ve tanıtma bürolarının da olduğu 1500 katılımcı bulunuyor.

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.