Ünlü otel zinciri yapay zekaya emanet

Crowne Plaza, Holiday Inn gibi büyük otel zincirlerini bünyesinde bulunduran InterContinental Hotels Group, yapay zeka teknolojisi ile müşterilerine benzersiz bir hizmetin kapılarını açtı.

21/02/2018 13:14
Ünlü otel zinciri yapay zekaya emanet

Yapay zeka ile dünyaca ünlü bir otel zincirini kontrol edebilir misiniz? İlk bakışta biraz zor görünüyor; ancak bu durum gerçek oldu. Turkishtime'da yer alan habere göre, Crowne Plaza, Holiday Inn gibi büyük otel zincirlerini bünyesinde bulunduran InterContinental Hotels Group, yapay zeka teknolojisi ile müşterilerine benzersiz bir hizmetin kapılarını açtı.

Yapay zeka şüphesiz ki, her geçen gün dönüşüm için önemli bir teknoloji haline geliyor. Bu yeni teknoloji kurum genelindeki rolleri derinden sarsarken, şimdi herkes bu kaçınılmaz evrimde en iyi nasıl yol alınır bunu düşünüyor.

Yapay zekanın kullanım alanı geniş

Bilindiği gibi; yapay zeka ve makine öğrenimi siber güvenlik başta olmak üzere, teknoloji alanında son dönemdeki yaygın kullanımı ile bize yardımcı olmaya devam eden bir platform olarak ön plana çıkıyor. Zira uzun vadedeki etkileri tartışılan yapay zeka teknolojileri denildiğinde; bugün IT şirketlerinin yüzde 46’sından fazlası yapay zekayı kendi çalışma portföylerine dahil ediyor.

Bunun en güzel örneklerinden birine ise, Crowne Plaza, Holiday Inn ve birçok otel zincirini bünyesinde barındıran InterContinental Hotels Group’un hikâyesinde rastlıyoruz. InterContinental Hotels Group Global IT servis desteği Direktörü Scot Whigham, iki yıl önce şirkette göreve başlamasıyla birlikte 35 kişilik ekibe; otel çalışmaları, şirket çalışmaları, rezervasyon ve diğer konularda karşılaşılan sorunlarla ilgili genel destek vermeye başladı.

Personelin imdadına yetişti

Personelin, şirketin 24 saat ihtiyaçlarını karşılamakta ve acil durumlarla baş etmekte zorlandığını ifade eden Whigham, 2016 yılının başında bir dönüşüm projesi başlattığını kaydetti. Bunun yapay zeka dönüşüm stratejisinin bir parçası olduğunu belirten Whigham, akıllı konuşmalar yapabilen, soruları cevaplayan, ortak destek görevlerini yerine getiren ve tecrübelerle öğrenebilen yapay zeka destekli bir servis bürosu aracının kurulmasını sağladığını anlattı.

Tabii böyle bir sistemin şirkette istihdam sorunu yaratacağı endişeleri doğurduğunu söyleyen Scot Whigham, aksine çalışanların işten çıkarılmadığını, bunun yerine 35 olan sayının 115’e yükseldiğini kaydetti. Whigham, “Böyle bir platform kurulmadan önce şirket bütün talepleri karşılamak için 120 kişiyi daha işe dâhil etmesi gerekiyordu. Bu yönden bakılınca bile sahip olunanlara kıyasla çok daha gelişmiş bir yapıya kavuştuk.

Yapay zeka verimi arttırdı

Yapay zeka platformunun kullanılmasıyla birlikte değerlerimizde muazzam bir artış kaydedildi. InterContinental Hotels Group’un deneyimi gelecekteki insanların görev ve rollerinin nasıl tamamlanabileceğini, gerekli olmayacak görev ve rolleri ise yapay zeka yoluyla nasıl daha verimli hale getirebileceklerini gösteriyor. Yeni kariyer fırsatları ortaya çıkabileceği gibi, yapay zekanın gelecekteki etkisi de kuşkusuz tartışmasız bir hal alıyor” dedi.

Çoğu yapay zeka teknolojisinden farklı olarak geliştirilen InterContinental Hotels Group’un Amelia’sının standart bir soru-cevap listesinden ziyade mantıklı konuşmalarıyla dikkat çektiğini söyleyen Whigham, "Onunla konuşabiliyorum ve o konuşmanın amacını anlıyor ve aynı zamanda bu konuşmadan da öğreniyor. Hatta sorunuza cevap veremez veya isteğinizi çözemezse, konuyu canlı bir insan temsilcisine devrediyor” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.