Turizmcilerin yol şikayeti

Kemer turizmin iki önemli bölgesi olan Beldibi ve Göynük’te turizmciler dertli. Uzun zamandır süren alt yapı çalışmaları nedeniyle bitirilemeyen yollar bölgedeki otelleri çileden çıkartıyor.

31/12/2019 23:40
Turizmcilerin yol şikayeti

Halil ÖNCÜ-KEMER

Sezonun başlaması ile birçok otel, kapılarını misafirlerine açarken, bölgedeki otel ve tatil köylerinin önlerinde bulunan yollardaki şantiye görüntüleri turizm cenneti Kemer’e yakışmıyor. Konu ile ilgili görüştüğümüz çok sayıda otel yetkilisi bu duruma bir anlam veremediklerini belirterek sorunlarının çözülmesini istiyorlar. Bölgedeki otelciler, “ Kış döneminden bu yana bölgemizde yollar kazıldı ve aynen bırakıldı. Halen birçok noktada çalışmalar devam ediyor. Yollar ve kaldırımlar kullanılmaz bir halde. Kışın çamurdan sıkıntılarımız vardı, şimdide bu kötü görünüm ve toz ile boğuşacağız. İşte otellerimizin içi beş yıldız ile göz kamaştırıyor ama otel dışının görünümü ortada. Sezonu açıyoruz. Birçok otelimiz misafirlerini ağırlamaya başladı. Bu görüntüler bölgemize turizme yakışmıyor” dediler.

Öte yandan görüşlerini aldığımız Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Semih Top, yaptığı açıklamada, Göynük ve Beldibi’ndeki sorunları bildiklerini ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını belirterek, “ Beldibi Bölgemizde TEDAŞ’ın elektirik alt yapı çalışmaları var. Burada ayın 15’ine kadar bu çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. TEDAŞ ihalesinde,  bozduğu yolları yapmakla mükellef. Bizde turizm sezonun başladığı bu günlerde destek olmak amacıyla buraların tozlarını almaya ve yıkayarak kötü görünümü ortadan kaldırmak adına destek olmaya çalışıyoruz. Göynük’te bizim görev süremizden önce GATAB kanalizasyon çalışması yapmıştı. Pazartesi günü ihalesi yaptık. Önümüzdeki hafta GATAB’ın alt yapı çalışması nedeniyle bozulan asfaltlar kesilip sıcak kaplama yapılacak.  Önümüzdeki hafta Salı günü çalışmalar başlayacağız” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.