Sağlık turizminden büyük atak

Dünya genelinde yükselen bir pazar haline gelen ve ülkemizde de gün geçtikçe büyüyen sağlık turizmi turizm sektörü için yeni olanaklar yaratıyor. Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı raporlar da, Türkiye'de sağlık turizminin son üç yılda büyük bir gelişim içinde olduğunu gösteriyor.

31/12/2019 23:40
Sağlık turizminden büyük atak

Sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren Karaderili şirketler grubunun Acente ve Bayii Koordinatörü Deniz Derelli, insanların sadece sağlık için değil ‘tatil için’ de sağlık turizmi rotalarından yararlandığını söyleyerek, bunun en önemli nedeni olarak, Türkiye ’de sağlık turizminin ucuz ve konforlu olmasını ve termal bölgelerin sahil bölgelerine oranla daha serin olmasını gösterdi.

Deniz Derelli şöyle konuştu:

“Vatandaşlarımız, sadece sağlık için değil, artık tatil amaçlı olarak da termal otelleri tercih etmektedir. Termal otellerde tatil yaparak aynı zamanda tedavi edici termal sulardan yararlanmaktadırlar. Ayrıca Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde sağlık turizminin fiyatlarının çok yüksek olması, yabancı turistlerin tercihini de Türkiye’ye çeviriyor. Başta İran, Irak, Almanya, Fransa ve Avusturyalı turistler olmak üzere dünyanın dört bir yanından misafirler geliyor.” Derelli, ‘Avrupa’nın en iyi suyu’ seçilen, Kütahya’nın Emet ilçesindeki termalin yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çektiğini söyledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.