Nazmi Kozak'tan 'Anılarla Mersin Turizm' kitabı

dana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ne bağlı olarak 1979 yılında kurulan Mersin Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun 40’ıncı kuruluş yılı dolayısıyla Prof. Dr. Nazmi Kozak tarafından “Anılarda Mersin Turizm (1979 – 2019)” başlıklı bir kitap hazırlanıyor.

08/03/2018 15:14
Nazmi Kozak'tan 'Anılarla Mersin Turizm' kitabı

Şimdilerde Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak Turizm Fakültesi adı altında faaliyet gösteren okulun 40’ıncı kuruluş yılı, önümüzdeki yıl kutlanacak. Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ne bağlı olarak 1979 yılında kurulan Mersin Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun 40’ıncı kuruluş yılı dolayısıyla, Prof. Dr. Nazmi Kozak tarafından “Anılarda Mersin Turizm (1979 – 2019)” başlıklı bir kitap hazırlanıyor.

Kısa adı “Mersin Turizm” olan okulun mezunlarından olan ve halen Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde görev yapan Prof. Dr. Nazmi Kozak, kitap projesinin ortaya çıkışını ve içeriğini şöyle anlattı:

'Mersin Turizm' önemli bir okul

“Mersin Turizm, pek üzerinde durulmasa da özel bir kurum. Zira bu okul mezunu yüzlerce kişi, turizm sektöründe önemli mevkiilerde görev yapıyor. Mezunlar, turizm sektöründe beş yıldızlı otellerden seyahat acentelerine kadar geniş bir yelpazede çalışıyor. Ek olarak, ülke içinde ve ülke dışında 200’in üzerinde Mersin Turizm mezunu akademisyen bulunuyor. Bunlardan 30 kadarı Prof. Dr. ünvanına sahip.

Akademisyenlerin bir bölümü, ürettikleri yayınlar ve yaptıkları işler bakımından dünyada kayda değer bir ağırlığa sahipler. Mersin Turizm’in bu özelliğinin bir şekilde ön plana çıkarılması gerekiyordu. Konuyu, arkadaşlarla görüşmelerimde ortaya atmama rağmen, şimdiye kadar kimse üzerine almadı. Bu kitap bir anlamda bu “farklılığı” ortaya çıkarmayı da amaçlıyor.”

Okulun 40 yıllık dönemini içerecek

“Anılarda Mersin Turizm (1979 – 2019)” kitabının içeriğini hakkında bilgi veren Prof. Dr. Kozak, kitabın okulun 40 yıllık dönemi ile ilgili anıları derlemeyi amaçladığını belirtti. Herkesin öğrencilik dönemi ile ilgili anıları olduğunu ve bunu her fırsatta çevresi ve arkadaşları ile paylaştığını belirten Prof. Dr. Kozak, "Bu kitap ile anıları kaydetmeyi planlıyoruz.

Her Mersin Turizm mezunu, 500 veya 1000 sözcükten oluşan, en fazla iki anı yazısıbize gönderebilir" dedi. Prof. Dr. Kozak, anıların aynı zamanda tarih malzemesi olarak önemli olduğunu, bu kitapla anıların tarihe malzeme olarak kalacağını söyledi.

Prof. Dr. Nazmi Kozak, kitapta ayrıca Mersin Turizm’in kurum tarihine ilişkin bilgilerin yer alacağı bir bölümün de bulunduğunu belirtti. Kitapta ayrıca, mezunların görev yaptıkları yerler, belge niteliğindeki fotoğraflar gibi pek çok bilgi ve belge de yer alacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.